Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Soe soolaseenevõileib

Hommikusöögid

Soe soolaseenevõileib

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Praetud röstileib või -sai praetud seenesibulasegu, hapukoore ja tilliga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 dl äsja kupatatud soolaseened
0.25 tk väike värske sibul koos roheliste vartega
värskelt hakitud till
must pipar
1 sl hapukoor
0.5 sl taimeõli
1 viil valge või must röstileib
Värsked leotatud seened kupatada mõõdukalt soolases vees. Kui kasutatakse soolaseeni, võib nendestki liigse soola kupatamisega eemaldada. Kallata seened kurnale. Sibul hakkida koos vartega peeneks ja hautada vähese taimeõliga pehmeks. Lisada pannile kupatatud ja nõrutatud seened ning segada mõni minut aega. Vormileivaviilud röstida või praadida taimeõlis mõlemalt poolt. Soe seenemass asetada leibadele. Tõsta leivad taldrikutele ning panna igale leivale supilusikatäis hapukoort. Maitset ja lõhna annab pealeraputatud till. Lisandina sobib hästi punane peet, mida võib valmistada väga erineval moel.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes