Hommikusöögid

Varahommikused kuklid

Keskmine hinne: 2.77 Allikas: 100 rooga
Kõige tervislikumad kuklid saad täisterajahu ja odra- või kaerajahu kasutades, ent kui kodus on hetkel vaid nisujahu, ei pea kuklid seetõttu küll küpsetamata jääma.
Valmistusaeg: üle 60 min

valmistusaeg 25 minutit + 1 tund kerkimiseks + 10 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Sega jahud omavahel (või võta suurem kogus nisujahu). Hõõru toasoe pärm soolaga vedelaks, lisa käesoe vedelik. Sega juurde pool jahusegust, siirup ja toiduõli. Sõtku juurde ülejäänud jahu (tainas peaks jääma tavalisest saiatainast pehmem). Lase tainal kausis räti all kerkida 15–30 minutit ehk kuni selle maht on kahekordistunud.
Kummuta tainas lauale, sõtku läbi ning vormi pikaks kangiks. Lõika see noaga 16–20 osaks. Veereta tükid pihkude vahel pallikesteks, lao ahjuplaadile ja lase taas kahekordseks kerkida. Pintselda pind vee või munaga.
Küpseta ahju keskosas 225° juures 10 minutit.
Kogusest valmib 16-20 kuklit.
Presspärmi asemel võid kasutada ka kuivpärmi, mida kulub kaks pakki (22 g). Lisa see tainasse viimase jahuosa hulka segatuna.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
anneli 26.nov 2012 18:50
Mina katsetasin poole koguse pärmiga, tulid veidi pisemad aga monusad pehmed siiski ja sain pärmi maitsest lahti. Nüüd teen neid koguaeg!
Margit 14.mai 2012 14:31
Väga head ja õhulised. Kerkisid kõrgeks ja kohevaks. Kaerajahu asendasin kaerahelvestega, piima asemel vesi.
Toomas 08.apr 2012 14:59
super :)
Hindaja 26.aug 2011 07:52
Tavalist suhkrusiirupit pane, fostina. Võid selle ka kodus ruttu valmis teha, pole vaja minna poest otsima. :)
fostina 25.aug 2011 18:35
Mul on küsimus. Millist siirupit peab kasutama? Kuna ma ei kaua aega eestis elanud ja püüan leida sarnaseid asju poest.
Triin . 20.märts 2011 09:45
küpsetasin ja tulid väga maitsvad saiakesed aitähh retsepti eest . :Y:D:)
madonna 20.nov 2009 00:12
Mulgi tulid väga hääd kuklid, kuid tekkisid mõningad küsimused... Ma selline algaja kokk... Kui tainas jääb käe külge kinni, kas siis lisada seni jahu kuni enam kinni ei jää? Kaua kukleid tuleb plaadi peal kerkida lasta, mitu minutit? Miskipärast olid nad ahjus ca 30 minutit mul :p (kas põhjus võiks olla selles, et ei lasknud korralikult kerkida - öö tuli peale ja kiirustasin :p?) Ma tegelikult natuke eksperimenteeri-
sin... Siirupit ma ei lisanud. Umbes 0,75dl jahu asendasin kanepijahuga. Kanepijahu on mul skoonide tegemisest üle, tuleb ju ära kasutada. Kanepijahu on nö õline jahu. Aga ikkagi olen selle retsepti ja oma kuklitega väga rahul... Vitsutasin kohe mitu kuklit keresse. :)
Meriem 26.apr 2009 22:02
Muidu olid head aga ainuke asi, mis ei meeldinud oli see, et pärmi maitse oli väga tugev ja see ei olnud meeldiv.
shape 17.veeb 2009 11:40
Väga maitsvad kuklid - seest pehmed ja pealt mureda koorikuga. Nende küpsetamiseks tasub tõesti kell 6 üles ärgata, et lapsed enne kooli neid soojalt süüa saaksid. :)
Margit85522 25.sept 2008 20:24
väga maitsvad tulid! ise panin nisujahu juurde kamajahu, kuna muud polnud ja mõtlesin seda kuidagi ära kasutada. ja väga head tulid! mõnusalt pehme ja maheda maitsega.
köögi-krissu 16.aug 2008 22:11
Imehead ja õhulised kuklid, läksid nagu soojad saiad! :D
Didi 04.aug 2008 11:37
Väga head kuklid, aitäh. :)
1