Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Teemunad

Hommikusöögid

Teemunad

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Need on kõige pentsikuma välimusega keedumunad, mida ma eales näinud olen. Ja ehk ka kõige hõrgumad.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
10 tk Muna
1 l Vesi
3 sl Sojakaste
3 sl riisiviin (võib ka ilma)
Tähtaniis
1 sl Suhkur
Kaneelikoor
3 viilu Lömastatud ingver
3 sl must Hiina tee
Hiinas podisevad kauplustes suured katlad samasuguste munadega. Vaheldust tavalisele hommikumunale pakuvad need igatahes.
Keeda kümme muna (väiksema koguse kohta on keetmist ja mässamist liiga palju) nii nagu alati. Ehmata korralikult külma veega ning lase kuivaks nõrguda. Peopesaga rulli munad laua peal praguliseks. Pane pott uuesti tulele, vala vesi sisse ning lisa kõik ülejäänud ained. Keeda 20 minutit. Seejärel pista potti pragulised munad ning keeda veel 45 minutit.
Koori ja lase heal maitsta. Pildile leidsin samasuguse mustriga juustudki. Kevad on kirev!

KOMMENTAARID

siirikirikal 13.sept 2008 15:36
Ei ole viga sees. Hiina teemune keedetaksegi päris kaua, on mitmeid retsepte, kus viimane keetmisetapp kestab isegi kuni 3 tundi
Marianne 13.sept 2008 15:26
Kas kokku keedetakse mune tõesti 65 min???Äkki peaks lõpus olema 4-5 min? Marianne
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes