Tomatiuputus? Tee ise kodune ja maitsev ketšup!

Autor: Helen Perk
Pole paremat suvemaitset kui koduaia tomat. Samuti pole ainsamatki põhjust, miks külluslikku maitset purki püüdes sellest maailma parimat ketšupit ei saaks teha. Siin on su uus lemmik!
Vaja läheb:

1 kg küpseid tomateid

2–3 suuremat sibulat

2 punast paprikat

2–3 küüslauguküünt

1/2 kl pruuni suhkrut

1/2 kl veiniäädikat

3 sl taimeõli

1 sl soola

0,5 tl kuivatatud basiilikut

0,5 tl jahvatatud vürtsnelki

0,5 tl kaneeli

Tee nii:

*Sega suuremasse keedunõusse kokku veiniäädikas, õli ja sool.

*Tükelda tomatid ja paprika ning vala potti.

*Koori ja peenesta sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks ning lisa köögiviljadele.

*Hauta segu kaaneta nõus umbes 40–50 minutit, aeg-ajalt hoolikalt segades.

*Püreesta kogu segu saumikseriga või suru läbi sõela püreeks.

*Vala potti tagasi ja puista juurde basiilik, kaneel, nelk ja suhkur.

*Hauta veel 10 minutit, kuni segu on veidi paksenenud. Ära unusta segada!

*Vala ketšup ettevalmistatud purkidesse hoiule.

Hoiustamine!

Kõige populaarsem viis koduse ketšupi hoiustamiseks on valada kuum segu kiirelt hoolega pestud ja kuumutatud purkidesse. Hoida tuleks seda jahedas ruumis, nii saab hoidist üsna mitu kuud muretult tarbida. Teine võimalus on aga ketšup plastkarpidega sügavkülma pista, kus ta sööjaid rõõmustades kenasti järgmise tomatisaagini säilib.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa