Uudiskiri Instagram Facebook
 
Ideesahver Toidutares

Midagi aastalõpulauale: soe suitsulihasalat

Ideesahver Toidutares

Midagi aastalõpulauale: soe suitsulihasalat

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
Suitsuliha, marineeritud kurk ja mõnusalt krõbedad kartulid sobivad omavahel eriti hästi kokku!
Retsept on mõeldud neljale, valmistusaeg 35 minutit.

Sul on vaja:
8 kartulit
2 + 3 sl küpsetamiseks mõeldud oliiviõli
200 g kirsstomateid
4 keskmist marineeritud kurki
150 g suitsutatud sealiha
2 sl oliiviõli
2 sl +1 tl palsamiveiniäädikat
soovi korral rukolat
soola, pipart

Tee nii:
1. Lõika kooritud kartulid sektoriteks ning sega 3 sl õli ja soolaga.
2. Poolita kirsstomatid ja sega 2 sl oliivõli ja 1 sl veiniäädikaga, maitsesta soolaga ning tõsta väiksemasse ahjuvormi.
3. Pane kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kartulid on mõnusalt krõbedad. Pane koos kartulitega ahju ka kausike tomatitega.
4. Samal ajal kui kartulid ja tomatid küpsevad, tükelda kurgid.
5. Viiluta või tükelda suitsuliha ning pruunista kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt.
6. Laota vaagnale soojad kartulid, kirsstomatid, oliiviõliga piserdatud rukola
ja suitsulihaviilud. Raputa peale õli ja palsamiveiniäädikat ning serveeri kohe!

Hea teada!

Võid suitsuliha asemel kasutada ka suitsusinki või ahjus küpsetatud kanafileed!

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga