Uudiskiri Instagram Facebook
 
Ideesahver Toidutares

Nädalavahetuse lemmikud: topeltšokolaadiga küpsised

Ideesahver Toidutares

Nädalavahetuse lemmikud: topeltšokolaadiga küpsised

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
Võiks arvata, et need eriti rikkalikud ja šokolaadised küpsised on äärmiselt patu­sed, kuid võta näpust – need koosnevad ainult heast ja paremast ning on kõigest ebatervislikust priid.
Sul on vaja:

120 g mandlijahu
50 g kakaopulbrit
1 tl soodat
0,5 tl jahvatatud meresoola
100 ml ghee’d või kookosõli
80 g kookossuhkrut
60 g mandlivõid
1 tl vanilliekstrakti
1 muna
130 g tumedat šokolaadi
0,5 tl soolahelbeid

Tee nii:

Kas teadsid, et Nipiraamatu retseptide koostaja Laura Strandberg andis välja raamatu? Sealt leiad rohkelt üdini tervislike maiustuste tegemise õpetu­ si, nagu seegi küpsisteretsept. Raamatu muudab eriliseks see, et küpsetistes pole kasutatud nisu­ jahu, piima ega valget suhkrut.

1. Sega kokku mandlijahu, kakao, sooda ja jahvatatud meresool.
2. Mikserda ghee’d ja suhkrut umbes poolteist minutit. Lisa ka mandlivõi ja vanilliekstrakt ning mikserda veel, kuni kõik on segunenud.

3. Lisa muna ja mikserda veel pool minutit.

4. Sega tainasse omavahel ühendatud kuivained ja hakitud šokolaad. Seejärel aseta tainas kümneks minutiks külma.

5. Veereta tainast käte vahel ühe­suurused pallikesed ja suru need käega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks. Küpseta küpsiseid 180kraadises ahjus um­bes 12 minutit. Jälgi, et küpsised jääksid seest õrnalt niiskeks.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette