Kasulikke smuutinippe

 Kui retsepti järgi valmistatud smuuti jääb liiga paks, lisa mahla või muud vedelikku, m…
 
  • Kui retsepti järgi valmistatud smuuti jääb liiga paks, lisa mahla või muud vedelikku, mis retseptis kirjas. Kui aga jook tundub liiga ve­del, lisa puuvilju või marju, et muuta smuuti paksemaks.

  • Värskelt valmistatud smuuti maitseb alati paremini ja loomulikult on ka selle kasutegur suurem. Kui soovid aga smuuti kaasa võtta näiteks piknikule või tööle, vala värskelt valmistatud külm smuuti temperatuurikindlasse või termoskannu.

  • Smuutisid on võimalik ka külmutada. Külmutatud smuuti võta sü­gavkülmast välja 1 tund enne serveerimist.

  • Smuutide magustamiseks kasutatakse ka mett ja puuvilja- (viinamarja)suhkrut.

  • Kui köögiviljasmuuti tundub liiga intensiivse maitsega, võid seda lahjendada vee või purustatud jääga.

  • Külmutatud marju või puuvilju kasutades võib jää osakaalu vähen­dada või selle päris välja jätta.

  • Purustatud jää on kindlasti parem kui jääkuubikud. Klaaskannuga blenderitel on olemas ka spetsiaalne jääpurustamise programm.

  • Kui retseptis on pähklid või seemned, on mõistlik need enne teiste­le smuutiainetele lisamist purustada kas minilõikuris või kohvijahva­tajas. Mõningate seemnete (nagu näiteks linaseemned) toime on tunduvalt tõhusam, kui kasutada neid jahvatatud kujul. Muidugi müüakse loodustoodete kaupluses ka purustatud linaseemneid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Annika Meressaar 10.nov 2013 11:15
Väga maitsev oli.
1