Vein ja toit
Lihtsad veinitõed

Uues rubriigis mõtiskleb Arne Pajula veiniteemadel. Avaloos rändab ta maitsemeeltesse ja uurib, miks ikkagi ühe Chardonnayga sobib rohkem lõhet süüa ja teisega peaks hoopis karrikastmes kana võtma.

Vein ja toit
Ihaldusväärne šampanja

Temperamentsele šampanjale on võimalik üles ehitada kogu pidulik õhtusöök.

Sädelev vein
VIDEO: Kuidas valida veini restoranis?

Me kõik teame, et õigesti valitud vein annab toidule viimase maitselihvi. Kuidas orienteeruda restorani veinikaartides ja leida üles see parim? Nõu annab restorani Dominic sommeljee Aron Rahu.

Nädalalood
Toidule loodud šampanja

"Paljud šampanjad on head toiduga, kuid vaid üks - Besserat de Bellefon Cuvée des Moines - on selleks spetsiaalselt loodud." Nii on öelnud Cedric Thiébault, Besserat de Bellefon šampanjamaja veinimeister.  Seega, kui armastad siidiselt õhulisi ja värskest puuviljasusest kantud šampanjasid, proovi är…

Vein ja toit
Kui vein on olemas enne rooga

Vahel on nii, et mitte kuidagi pole tahtmist loobuda oma lemmikveinist. Aga toidu suhtes on meel leplikum.

Vein ja toit
Maitsed omavahel

Roa põhimaitsed määravad veini valides ära selle stiili. Kui veini ei saa pudelis enam kuidagi muuta, siis hea sulandumise nimel võib rooga vahel mõjutada küll.

Vein ja toit
Kui roog on olemas enne veini

Vahel on nii, et külaskäiguroad on ammuilma kokku lepitud, aga veini suhtes jäetakse nii-öelda otsad lahti. Allpool mõned vihjed.

Vein ja toit
Kuidas valida lambaprae kõrvale veini

Heas taises talle- või lambalihast roas ei muuda veinivalikut keerukaks mitte kasukane maitse, vaid hoopis moekad toorlisandid aedviljadest.

Vein ja toit
Kuidas sobitada juustu ja veini

Veini ja juust on seltskonnas üks klassikalisemaid kooslusi. Kuidas aga juustu ja veini kokku sobitata?

Vein ja toit
Supp ja vein?

Supp on üks neist vähestest roogadest, millega veini koos pakkuda on keerukas ettevõtmine.