Sädelev vein
VAATA VIDEOT: Kuidas valida veinile klaasi?

Kas oled saanud maitsta ühte ja sama veini erineva suuruse või kujuga klaasidest? Ühes tundub vein aromaatne ja lopskas, teises klaasis aga justkui polekski veinil mingit aroomi. Millest see tuleneb? Restoran Dominic sommeljee Aron Rahu annab häid nippe veiniklaaside valikuks.

Veini serveerimine
Kuidas korraldada veinimaitsmist

Seltskonniti veini degusteerida on odavam ja huvitav. Eriti kui olete omale mõne asjatundliku professionaali appi palunud.

Veini serveerimine
Veini dekanteerimine - miks ja millal

On veine, mille võib dekanteerimisega ära rikkuda. Ja on veine, mis ilma ümbervalamise ja õhutamiseta jäävad tuimaks ja elutuks. Millal millist võtet appi võtta?

Veini serveerimine
Veini serveerimistemperatuurist

Enamasti leidub veinipudelite tagumistel etikettidel peale muu info ka soovitatav serveerimistemperatuur. See ütleb üsna täpselt, millal avanevad veinis selle parimad omadused.

Veini serveerimine
Draama veini ja klaasi vahel

Veiniklaaside valik sõltub eelkõige sellest, kui tõsiselt suhtub veinijooja veini ja selle serveerimisse. Klaaside valik on rikkalik nii sisult, vormilt kui ka hinnalt.

Veini serveerimine
Kuidas veini jahedana hoida

Suvisel ajal käivad palavus ja janu käsikäes. Karge vein on alati siis heaks janukustutajaks. Soojal ajal aga, eriti kui viibitakse õues, soojeneb vein kiiresti.

Veini serveerimine
Veinisõbra tarkuseterad

 Dekanteerimiseks nimetatakse veini hoolikat ümbervalamist pudelist laiapõhjalisse klaasanumass…