Veini valmistamine
Aastalõpu miljon mulli

Šampanjat peetakse pidujoogiks. Kellele ei meeldiks mullide tekitatud kerge eufooria tihemini kui mõned korrad aastas?

Veini valmistamine
Orgaaniline, biodünaamiline, naturaalne vein

Orgaanilise toidu põhimõtted on selged nagu sulavõi. Veinide puhul on asi mitmetahulisem. Uurime, mis vahet on orgaanilisel, biodünaamilisel ja naturaalsel veinil.

Veini valmistamine
Punase veini valmistamine

Punaveini valmistamise põhitõed.

Veini valmistamine
Valge veini valmistamine

Valge veini valmistamise põhietapid.

Veini valmistamine
Eesti viinamarja ajalugu algab Viljandist

Soojadel suvedel end väga hästi tundev liaan, viinamarju kandev viinapuu, on meie koduaedades omaseks saanud alles viimastel aastakümnetel.

Veini valmistamine
Koduvein on katsetamise lõbu

Veinifanaatik jagab oma kogemusi, millest iseäranis alustajatel on üht-teist hea teada.

Veini valmistamine
Naturaalsest siidrist

Enamasti on siidrid vähese alkoholisisaldusega ja seetõttu on igas riigis siidri valmistamiseks omad reeglid. Mõnelpool on need üpris karmid ja teisal peaaegu olematud.

Veini valmistamine
Roosa veini olemus

Veidral kombel on roosakat värvi vein üks petlikumaid veine, mille maitse vaheldub lodevalt magusast morsist või mannavahust kuni särtsaka ja pipraselt ergu mineraalse nüansikülluseni.

Veini valmistamine
Lahe suvejook prosecco

Rõõmus ja karge vahuvein võtab Eesti piknikutel koha sisse. Ja õigesti teeb!

Veini valmistamine
Kuidas valmib vein?

Viinamarjad on tumeda- või heledakestalised. Tume pole mitte viljaliha, vaid kest, tänu millele saab ka tumedakestalistest marjadest valget veini. Milles siis seisneb erinevus valge, punase ja roosa veini vahel? Lihtsalt erisugustes valmistusviisides.

Veini valmistamine
Mulle meeldib mulle nautida

Vein on tõeline nauding, kuid vahel tahaks midagi teistsugust. Midagi, mis üllataks. Midagi, mis looks elevust. Tooks naeratuse näole. Vahel lihtsalt tahaks vahuveini.