Juustutoidud

Küpsetatud juust vaarikakeedisega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Äärmiselt populaarne pidulik järelroog.
Kogus: 2 portsjonit
Klopi muna desserttaldrikus kergelt kahvliga lahti. Puista teisele taldrikule riivsai. Lõika juust sektoriteks. Kasta juustusektorid kahvliga esmalt munasse, seejärel aga riivsaiasse. Prae kuumas võis mõlemalt poolt pruuniks ja tõsta köögipaberile, et liigne rasv välja nõrguks. Serveeri kohe järelroaks koos külma vaarikakeedisega (vt retsept). Keedis olgu külm ja valmistatud vähemalt eelmisel päeval.

KEEDIS:
Seda hoidist võib teha külmutatud marjadest aastaringselt ja korraga väikestes kogustes.
1 kg külmutatud vaarikaid
500g moosisuhkrut
3sl vett

Pane marjad keedunõusse ja lisa vesi. Kuumuta madalal kuumusel kaane all, kuni anumasse on tekkinud ohtrasti veeauru. Suurenda pliidikuumust ning lisa väikeste portsjonite kaupa ja pidevalt segades moosisuhkur. Kui moos tõuseb keema, vähenda kuumust ja lase paar minutit vaikselt keeda. Tõsta pliidilt ja lase, mõned korrad segades, 30 minutit seista. Tõsta moos steriliseeritud purkidesse ja sule need õhukindlalt. Säilita külmkapis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 27.dets 2010 23:15
Väga hea! Nete - kui lisad võiga koos pannile ka natuke õli, moodustub segu, mis ei kõrbe nii kergelt. :)
Nete 23.dets 2010 15:02
Minul läks veits kõrbema. muidu oli küll hea. :)
anni 18.veeb 2010 17:02
jumalik
1