Juustutoidud

Juustufondüü

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: VALIO Autor: Indrek Kose
Klassikalisel juustufondüül on võrratu juustuaroom ning veelgi parem maitse.
Kogus: 4 portsjonit
1. Riivi juust. Hõõru fondüünõu seestpoolt küüslauguga. Kuumuta valget veini, kuni see on aurama hakanud ning lisa riivitud juust ja tärklis. Kuumuta pidevalt segades (ära lase keema) kuni juustu sulamiseni, lisa ka kirsiliköör ja värskelt jahvatatud pipar ning kuumuta veel minut. Valminud fonüü aseta soojendusseadmele (selle puudumisel võid kasutada teeküünalt). Mõlemal juhul ära unusta fondüüd aegajalt segada ning jälgi ka seda, et kuumus poleks poti all liiga suur ja fondüü keema ei tõuseks.
2. Dippimiseks mõeldud toiduained võib tõsta eraldi taldrikutele või kaussidesse, kust neid on siis hea võtta ja fondüüsse dippida. Saiakuubikuid lõigates tasub tähelepanu pöörata sellele, et tükid oleks koos krõbeda koorikuga, sest muidu võivad nad kergesti kahvli otsast fondüüsse lipsata.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Fondüüsõber 09.jaan 2014 13:33
Kirsiliköör on veidi üllatav; saksakeelsetes ja šveitsi retseptides on Kirschwasser - meie mõistes kirsisamakas, mis likööriga ei sarnane. Aga seda kahjuks Eestis veel vist ei müüda.
1