Juustutoidud

Piimas hautatud Ahja leibjuust murakamoosiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Juust. Avasta. Maitse. Naudi. Autor: Kadri Kroon
Üdini Soome viis Lapimaalt pärit juustu nautida hõlmab juustu hautamist piima ja koore segus – nii saab muidu hamba all krudisev tihe juust hoopis teistsuguse, pehme ja mahlase tekstuuri. Selle juurde käivatest kohustuslikest murakatest ma pigem ei räägigi. Neid leidub Soomes paraku Eestist kõvasti rohkem, nii et enamasti tuleb meil kahjuks moosi poeriiulilt otsida.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika juust sektoriteks. Kuumuta piim ja koor potis keemiseni. Keera kuumus madalamaks. Vala potti suhkur ja sega sulamiseni. Riivi kaneelikoore küljest veidi kaneeli ja pane see kõrvale. Ülejäänud koored libista piima sisse ja lase 10 minutit maitset anda. Eemalda kaneelikoored, tõsta piima sisse juustusektorid ja hoia seal paar minutit. Tõsta pehmed juustutükid ettevaatlikult spaatliga välja ja aseta taldrikutele. Raputa peale veidi kaneelipuru, pane taldrikutele kaunistuseks kaneelikoored. Serveeri koos murakamoosiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Harmoni 10.juuli 2013 20:56
Miks ei võiks piima ja koore segu asemel siis otse kohvikoores keeta? Minul paari minutiga see juust igatahes hoopis teist tekstuuri ei moodustanud, kriiksus niisamuti nagu ennegi. Aga kogu sümbioos oli meeldiv.
liis 25.veeb 2012 14:54
väga hea ;)
1