Juustutoidud

Üleküpsetatud juust vaarikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Serveeri otsekohe magusroaks koos värskete vaarikatega või külmutatud marjadest valmistatud lihtsa kastmega.
Kogus: 1 portsjon
3 l piima
1 l petti
4 muna
0,5 – 2 tl soola

Valmista samuti kui munajuustu, kuid sega alguses piima ja peti hulka ainult 2 muna. Tõsta kalgendunud mass vahukulbiga kaussi, mikserda juurde ülejäänud munad ja sool. Vürtsika suupiste jaoks võta soola 2 tl, soovi korral lisa ka vürtse või ürte. Järelroana pakutava juustu jaoks võta 0,5 tl soola. Nõruta tavalisel viisil. Aja praeahi maksimaalselt kuumaks, tõsta juust väikesse ahjuvormi, pintselda lahtiklopitud munaga üle ja küpseta isuäratavalt kuldpruuniks. Ahi olgu väga kuum ja küpsetamisaeg lühike, muidu vajub juust lössi. Serveeri otsekohe magusroaks koos värskete vaarikatega või külmutatud marjadest valmistatud lihtsa kastmega. Soolane juust lase enne serveerimist täielikult jahtuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa