Juustutoidud

Lihtne kohupiim hapupiimast

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: TT foorum Maire Suitsu Autor: Toidutare
Kohupiima tegemine oli eelmise vabariigi ajal taludes laialt levinud. Suur emaileeritud pesukauss piimaga pandi pliidile siis, kui müristamine oli löönud piima hapuks või kui piim oli tilgastama läinud lihtsalt suvekuumusest. Ning muidugi ka siis, kui piima oli käes rohkem kui seda värskelt ära jõuti tarvitada. Kohupiim ehk varokk säilis üsna hästi kas keldris või sahvris, mõnel pool lasti see piimanõuga sügavasse kaevu.
Soojenda hapupiima või hapnemise äärel olevat piima väikesel kuumusel, kuni valk välja kalgendub, tõsta marlile nõrguma. Tihedama ja kuivema juustumassi saamiseks nõruta kuni 8 tundi, pehmema ja niiskema massi jaoks piisab tunnist-kahest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa