Juustutoidud

Kodujuustu- suvikõrvitsapirukas

Keskmine hinne: 4.85 Allikas: 100 rooga
Kodujuustu ja köögiviljadega suvikõrvitsapirukat saad valmistada kahe erineva maitsega, kasutades kord värskeid, kord päikesekuivatatud tomateid. Proovida tasub mõlemat. Serveeri soojalt värske salatiga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
Soojenda ahi 200°-ni. Koori ja riivi kartulid. Näpi toasoe või, riivitud kartulid, jahu ja küpsetuspulber omavahel segamini. Lisa hulka vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Täidise tegemiseks tükelda sibul ja suvikõrvits ning kuumuta mõni minut õlis. Lisa kodujuust ja tükeldatud tomatid ning maitsesta soola-pipraga. Rebi hulka basiilikulehed. Vala täidis põhjale ja küpseta pirukat ahjus 200°C juures 15 minutit. Puista peale riivjuustu ja küpseta 175°C juures veel 15-20 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nimi 05.dets 2016 10:19
Piruka põhi on nüüd küll üks lemmikuid, seest veidi pehme ning ääred mõnusalt krõbedad. Sisus nii veendunud polnud,järgmine kord teen rohkem enda ärangemise järgi. Kuid korrata tasub, alus on hea.
angela 11.sept 2016 16:21
Superhea pirukas! Ma avastasin alles siis, kui pirukas juba ahjus oli, et kartul pidi olema keedetud, õnneks maitses ikka hästi, seega võib keetmise pealt aega kokku hoida :)
madli 11.aug 2010 18:11
tõeliselt hea pirukas! Kuid mina kasutasin põhja tegemiseks hoopis muretaigent, sest kartulitega tundus põhi kuidagi nätske, aga muidu suppppper!:Y
UllaUlla 16.nov 2009 16:48
Väga hea pirukas. Põhjaga sai veidi mässamist - aga lõpptulemus oli hea. Kasutasin nii päikesekuivatatud kui ka värskeid tomateid. Viimased plaanin järgmisel korral ära jätta, sest tundusid suisa üleliigsetena. Ah jaa - lisasin ka mõned kapparid.
gerliliisu 24.aug 2009 10:18
tõeliselt hea,kodujuustu asemel kasutasin sinihallitusjuustu.-
Järgmine kord proovin lisada veel ka kukeseeni :)
1