Juustutoidud

Seedermänni seemne küpsised

Keskmine hinne: 3.36 Allikas: Oma Maitse Autor: Maru
Seedermänni seemned on klassikaliselt kasutuses pestos ning kõikvõimalikes rohelistes ja vähem rohelistes salatites. Enamasti kuivalt kuumal pannil röstitult – see toob maitse paremini esile. Seemned sobivad veel nii magusatesse kookidesse kui ka soolastesse pirukatesse, täidiseks ja kaunistuseks. Selleks, et seedermänni seeme oma võlumaitset edasi pääseks andma, ei pea teda olema sugugi palju.
1. Alusta sellest, et jahvatad kuival pannil kergelt röstitud seedermänni seemned kohviveskis või tambid pudrunuiaga pudiks. Seejärel riivi parmesan peene riiviga. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja kuivatatud basiilik. Soovi korral võid ka teisi ürte lisada. Mudi kokku toasoe või, hapukoor, seedermänni
seemne jahu ja riivitud parmesan. Lisa jahusegu. Sõtku tainas korralikult läbi ning luba endale lapselikku voolimisrõõmu, vormides pikad pontsakad küpsised või palju pallikesi, mida peopesaga laiaks suruda. Kui vajutad taina pisut lapikuks, hakkavad seedermänni seemned paremini külge.
2. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja aseta sinna parajate vahedega küpsised. Pintselda lahtiklopitud munaga ning puista õrnalt vajutades küpsistele seedermänni seemneid. Küpseta 200-kraadises ahjus 12–15 minutiga kuldkollaseks.
3. Hoopis teistsugused, rabedamad ja karedamad küpsised saad, kui kasutad mitmeviljajahu enam kui nisujahu. Vaheta lihtsalt kogused pahupidiseks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa