Juustutoidud

Baklažaani-juustuvorm

Keskmine hinne: 4.11 Allikas: Soome
Vormiroog praetud paneeritud baklažaani, tomatikastme ja parmesani ning mozzarella juustuga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Baklažaan lõigata umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Riputada peale soola, seejärel panna viilud üksteise peale sõelale. Tõsta veeanum raskuseks peale ja jätta seisma 2-3 tunniks, kuni mõru vedelik välja valgub. Samal ajal praadida sibul ja küüslauk potis õli sees pehmeks. Lisada tükeldatud tomat (konservtomatite puhul ilma vedelikuta). Maitsestada soola, valge pipra ja basiilikuga. Keeta nõrgal tulel kaane all 20 minutit, et maitseained imenduksid. Baklažaanid kuivatada majapidamispaberiga, siis veeretada lahtiklopitud munas ja riivsaias, millesse on segatud soola ja valget pipart. Baklažaaniviilud pruunistada väheses rasvas mõõdukal tulel mõlemalt poolt. Seejärel asetada need majapidamispaberile, et liigne õli imenduks paberisse. Kallata võiga määritud ahjuvormi kulbitäis tomatikastet, seejärel kiht baklažaaniviile, hakitud peterselli, uus kiht tomatikastet ja mõni õhuke viil mozarella juustu. Vorm täita kihtidega, nii et viimane kiht oleks mozzarella juust, mille peale raputada veel riivitud parmesani juustu. Vorm panna 225-250°C ahju 45-50 minutiks. Küpsemise lõppjärgus katta roog fooliumiga. Pakkuda praeliha või kanaga. Baklažaan parmesani juustuga on nii toitev, et samaks söögikorraks pole vaja riisi või kartulit pakkuda, ka salat pole tingimata vajalik, kuna vormiroog koosneb köögiviljast ja juustust.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mõmmik 14.nov 2014 20:04
Pikalt kaalusin, kas teen seda rooga liha armastavale perele. See oli ülimalt hea! Poleks kõht täis, sööks terve vormi tühjaks.
Triin 27.juuli 2009 21:25
see oli suurepärane
JanaV 18.jaan 2006 07:15
appi, kuidas ma tahan seda süüa!!!!!!!!! Kindlasti varsti teen!
pille111 06.nov 2005 17:48
väga hea oli
1