NaisteMaailmKroonikatoidutare.eeideesahver.eeajakirjad24.eeraamat24.ee
Juustutoidud

Sõbranna juustupirukas

Allikas: 100 rooga
Ilma põhjata juustupirukas sobib hästi suupisteks veini kõrvale, kaasavõtmiseks piknikule või suvisele väljasõidule. Kõige maitsvam on see muidugi värskelt küpsetatuna. Soovi korral lisa hulka singi- või paprikatükikesi.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 8 portsjonit
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sulata või ja lisa ülejäänud ained. Viimasena sega juurde enamik juustust ( jäta pisut pealeraputamiseks ). Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Puista peale allesjäänud juust. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldkollane. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.
SOOVITUS
HINDA
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maitsestaja. 20.jaan 2013 21:47
Kui kook tundub igav ja maitsetu, siis võid soolased lisandid (vorst, sink,jne) ära jätta, ning lisada koogile maitsejärgi suhkrut ja vaniljet. Tuleb täitsa söödav nii külmalt kui kuumalt.
proovija 23.nov 2012 21:40
Kuna siin mainiti kaloraa?i, siis koostisainete põhjal ei ole see üldse kaloririkas toit ja ühe kooogivormi 12 sektoriks jagatud tükk on alla 200 kcal tükk.
Pizileenu 19.okt 2012 18:39
Singiga väga hea.
Kaire 16.aug 2012 15:02
Jätsin jahu üldse panemata ja panin kodujuustu rohkem. Tuli tõesti väga hea.
Mari87 10.veeb 2012 17:45
Proovisin ära. Lisasin praetud suitsuvorsti- ja paprikatükke. Väga hea sai. Riivjuustu nii palju sisse ei pannud, pigem peale. Sinna raputasin veel omakorda tilli. Nüüd proovin vorsti ja tomatilisandiga. :)
Meeldib 13.jaan 2012 15:33
Väga hea argiõhtul midagi kokku segada ja ahju lükata! Lisandiks, mida aga hing ihkab!
kiisu 21.nov 2011 17:10
võib hea olla :D :Y
SandySandals 13.nov 2011 23:31
Lihtne ja kiire, kõik külalised on alati rahul, retsepti jagatud korduvalt, lisan alati (päiksekuivatatud) tomateid ja basiilikut, kuid katsetamis-
lisamisruumi on enamgi
Spessu 22.okt 2011 20:55
tegin täna seda pirukat poole kogusega, lisasin retseptile lisaks pool tomatit, umbes 100 g singikuubikuid ja pisikese paprika. Riivjuustu natuke rohkem, kui retsept ette nägi. Lõhn jumalik ja maitse veelgi jumalikum. Mina küll soovitan kõigil järgi proovida. Muidugi olen ise suur juustusõber, ehk meeldis ka seetõttu see pirukas väga. Ahjaa, ahjus oli see nö pirukas 40 minutit. Ja pool pirukast on otsas (ups) ja ülejäänud homseks :)
Elen 12.sept 2011 02:03
Väga maitsev pirukas! Soovitan juustu sõpradele. Kasutasin Farmi maitserohelise ja hapukoorega kodujuustu ning panin natukene vähem hapukoort. lisasin maitseainet ja vorsti ning vägagi 5 !
Küsimus 02.aug 2011 16:00
Sooviksin üht konkreetset vastust mu küsimusele, esiteks kas soovitate teha ja teiseks kas on hea?
Bb. 28.mai 2011 21:28
Minuarust oli normaalne, aga teiste pereliikmetearust oli superhea.
Teele 30.märts 2011 14:23
Väga maitsev! Mulle meeldis soojalt kõige rohkem.
murju 14.veeb 2011 19:04
Ülimalt maitsev:Y
elenora 14.jaan 2011 13:14
Täitsa huvitava maitsega.
pillexas 12.jaan 2011 00:46
Huvitav kas muffini vormides kannataks ka seda küpsetada?
merka 14.dets 2010 08:31
:Yväga hea eile tegin,lisasin heinu juurde,basiilik,til-
l,petersell; kodu-
juustu panin 380gr,peale riivisin veel parmesani raputasi paprikat-hea ja ilus...:)
totu 03.nov 2010 17:33
Nii, proovisin mina ka just selle retsepti siis ära.Tegin siis paari muudatusega: ei pannud ma võid sisse, see eest natuke rohkem kodujuustu ja terve purk seenesalatit ( seal sees siis seened, paprika, sibul, tomat, porgand ) ning pitsamaitseainet ja otseloomulikult minu lemmikut, ürdisegu. Tulemus sai super hea. Teinekord proovin veel teiste komponentidega ka teha, sest niiviisi ainult kokkusegada ja ahju panna on ikka ülimalt lihtne :)
ang 28.okt 2010 22:39
Tegin ka ilma võita ja lisasin sinki. Mulle ja külalistele väga meeldis. Teen teine kordki
Hindaja 04.okt 2010 18:55
Mulle maitses ülekõige paprika ja suitsuvorstiga.Mait-
seaineid- ja ürte kindlasti juurde.Väääga hea. ;)
proovisin 10.aug 2010 17:55
Soojalt ei maitsenud üldse. Külmalt oli parim ;)
mesak 30.mai 2010 10:12
Kasutasin poole väiksemat kogust võid kuid silikoonvormiga tehes tundub, et või võib vabalt ära jätta. Lisasin 1 tl küpsetuspulbrit, tüümiani ja punet. Välja tuli ülimaitsev ja sobib hästi salati juurde söömiseks :)
Kristel.l 23.märts 2010 08:53
Ei tea...maitse on maitse asi. Tegin kommentaaride pärast ja pettusin kõvasti. Aga ju siis pole ma küpstetaud juustu inimene. Enam ei tee:(
katjuhh 19.märts 2010 10:20
Mina teen seda suitsujuustuga (Maximas müüakse sulatatud suitsujuustu). Rebin juustust suuremad tükid ning segan sisse, hiljem need lausa sulavad suus. Lisan ka natuke tavalist riivjuustu, samuti paprikatükke ja nisukliisid. Nisujahu asemel kasutan täisteranisujahu ja tulemus on imeline! Ja võid ei tasu küll panna, juust teeb rasvaine töö ise ära!
Kat 08.veeb 2010 13:23
Hullult hea on. Üks lemmikumaid pirukaid, aga jah, juurde võib panna igasugu maitseaineid veel. Ja minu arust külmana oluliselt parem - juustumaitse muutub tugevamaks.
123