Juustutoidud

Šveitsi juustufondüü

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maire Suitsu
Klassikalise juustufondüü retsept
Kogus: 1 portsjon
Hõõru fondüüanuma sisepind üle poolitatud küüslauguküünega, mis kindlustab vaevalt tuntava küüslaugumaitse. Kalla potti vein ja sidrunimahl, kuumuta madalal kuumusel kuni mullide tekkimiseni. Reguleeri kuumus minimaalseks ja lisa vähehaaval, pidevalt segades juustud ning soojenda segu pidevalt segades kuni juustu sulamiseni. Varu selleks aega, sest fondüü kvaliteet oleneb just aeglusest. Sega kohvitassis kokku kirsiviin ja tärklis, lisa vähehaaval juustusegusse ja kuumuta segades veel paar minutit, kuni segu on paks ja ühtlane. Ära lase keema tõusta!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 22.dets 2011 11:03
Vein aurustub siit roast üsna ruttu välja ja likööri kogus on väga väike. Kes põhimõtteliselt mitte ühtegi alkoholitilka lapsele pakkuda ei soovi (oleneb ju ka lapse vanusest), siis ma seda rooga ei soovitaks. Teine võimalus on liköör fondüüst välja jätta.
Hindaja 22.dets 2011 10:17
Sooviks teada, Et kindel olla, kas siis alkohol aurustub ära, jah? Et saab ka lastele pakkuda?(maitse jääb, aga alkoholi pole)
1