Uudiskiri Instagram Facebook
 
Õhtusöök

Lihavorm riisiga ehk tobington

Õhtusöök

Lihavorm riisiga ehk tobington

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Veidi võõras nimetus lihavormile, kuid ometi tegid seda rooga juba meie vanaemadki. Vasikaliha asemele sobib väga hästi ka kalkuni- või kanaliha.

üle 60 min

valmistusaeg 40 minutit + 30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
1 kg Lillkapsas
250 g Riis
200 g Või
4 tk Muna
1 sp Riivsai
500 g Vasikaliha
4 viilu Tahke sai
Sool
Must pipar
1. Eralda lillkapsas õisikuteks, keeda soolvees pehmeks, u 10 minutit. Keeda samal ajal ka riis pehmeks, sega hulka 2 sl võid ja 2 muna, maitsesta soolaga.

2. Aja vasikaliha kaks korda läbi hakklihamasina, sega hulka vees leotatud ja kuivaks pigistatud sai, 120 g võid ja 2 muna, maitsesta soola ja pipraga.

3. Määri vorm võiga, pane sinna kiht riisi, siis lihasegu ja lillkapsas, seejärel pane uuesti samad kihid. Riputa peale riivitud saia ja pane ülejäänud võitükid.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri soovi korral tomatikastmega.

Märksõnad

endenpilletobington

Uued retseptid

Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga

Argitoidud
Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga