Uudiskiri Instagram Facebook
 
Õhtusöök

Lõhefilee kurgikattega

Õhtusöök

Lõhefilee kurgikattega

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
Lõhe maitseb koos külma krõmpsuva marineeritud kurgi kastmega klassikaliselt hästi.

20-40 min

Retsept
portsjonile
800 g Lõhefilee
1 tk Sidrun
KASTE
5 tk Marineeritud kurk
80 ml Rõõsk koor 35%
250 g Lahja kreemjuust
Sool
Must pipar
1 punt Till
1. Lõika kala 4–5 tükiks.

2. Kuivata kala köögipaberiga, maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle poolest sidrunist pigistatud mahlaga.

3. Aseta kala küpsetuspaberi või fooliumiga kaetud ahjunõusse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes kaheksa minutit, kuni see on küps.

4. Kastme jaoks lõika kurk kuubikuteks. Mikserda kokku koor ja kreemjuust. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Sega lusikaga kastmesse kurgid ja enamik hakitud tillist.

5. Tõsta kala taldrikule ja kata kurgikattega, raputa peale ülejäänud hakitud till. Säti taldriku äärele sidruniviile! Serveeri kala kohe.

KOMMENTAARID

Tarmo 24.sept 2018 11:26
Sidrunimahl lõhele sinna väga ei sobinud, aga muidu täitsa okei
Maiu 24.sept 2018 11:21
Nüüdsest minu lemmik :))
Kadi 24.sept 2018 11:20
Maitses väga hästi.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga