Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Müsli tatra- ja hirsihelvestega

Hommikusöögid

Müsli tatra- ja hirsihelvestega

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Poemüsli on kallis ja võib sisaldada gluteeni. Krõbedat kodust müslit saab valmistada traditsioonilisel moel kaerahelvestest (jälgi, et need oleksid märkega “gluteenivabad”), aga veidi harjumuspäratumad tatra- ja hirsihelbed on müslis samuti suurepärased. Proovi järele!

kuni 20 min

Retsept
100 g Tatrahelbed
50 g Hirsihelbed
50 g Sarapuupähklid
50 g Kreeka pähklid
50 g Seemned (kõrvitsa-, päevalille-, linaseemned jms)
100 g Suhkur
4 spl Suhkrusiirup või mesi
5 spl Rapsiõli
50 g Kuivatatud aprikoosid või ploomid
50 g Kuivatatud jõhvikad
50 g Rosinad
50 g Banaanilaastud
50 g Kookoshelbed
1. Sega suures kausis helbed ja pähklid-seemned suhkru, suhkrusiirupi või mee ning õliga.

2. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Rösti 180 kraadi juures 10 minutit. Tõsta müsli ahjust, lase plaadil jahtuda.

4. Haki kuivatatud puuviljadmarjad veidi väiksemaks (rosinad ja jõhvikad võib terveks jätta) ning sega jahtunud müsliseguga.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes