Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Ahjuomletid kinoaga

Hommikusöögid

Ahjuomletid kinoaga

Mari-Liis Ilover Targa kokkaja retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Enamasti on üle jäänud toidu kogus parasjagu väike. Just selline, et korralikku söögikorda sellest lihtsalt üles soojendades enam ei saagi. Aga kuhugi sisse segades ning muud sobivat lisades on jääkidest võimalik meisterdada midagi täitsa uut ja maitsvat. Nagu need lihtsad muffinivormis küpsetatud omletikesed. Omletid sobivad nii hommikuks, kergeks lõunaks kui niisama vahepalaks.

20-40 min

Retsept
140 g Keedetud kinoa
1 peotäis Roheline sibul
50 g Riivitud juust
8 tk Muna
0.75 tl Sool
Must pipar
Tšillipulber
Või muffinivormidele määrimiseks
11 tk

1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Määri muffinivormi pesad võiga. Sega kausis kinoa, sibulad ja juust. Jaga muffinivormidesse, nii et kolmveerand või sutsuke rohkem pesast oleks täidetud.

2. Vala peale lahtiklopitud munasegu. Puista peale veel riivitud juustu. Küpseta 180 kraadi juures 20–25 minutit. Vahepeal tundub, et omletid tahavad ahjust põgeneda, sest need ajavad end pesades korralikult puhvi. Ahjust välja võttes kohevus taandub.

3. Muffinite juurde sobib hästi värske salat ja kastmeks mõni tšilline ja/või tomatine kaste.


HEA TEADA!
Ka ürte, hakitud oliive ja päikesekuivatatud tomateid, mis purgipõhjas oma tähetundi ootamas. Või eelmisest päevast järele jäänud ahjulõhe tükke ja brokolit. Või külmutatud herneid ja hakitud tilli. Piiriks on fantaasia ja külmkapi sisu.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes