Käik  » Hommikusöögid

Hirsipuder

Keskmine hinne: 3.4 Allikas: Eesti Autor: Maris
Maitsev ja tervislik
Kogus: 4 portsjonit
Valmistusviis
Pese hirsitangud, hõõru neid läbi mitme sooja vee. Pane kuuma, soolaga maitsestatud vette, sega ja hauta kaane all. Kui tangud on veega paisunud, lisa piim, või, sega ja hauta edasi. Aeg-ajalt tuleb putru segada, et see põhja ei kõrbeks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
karin 08.apr 2015 12:43
Tegin ka siis esimest korda elus seda putru enda lastele ja suuremale lapsele väga meeldis.
crrt 20.juuli 2013 12:50
Väga hea puder sai. tegin kitsepiimaga, kuna tavalist ei olnud. Hirssi pesin enne kuuma veega, lasin lihtsalt kausis soojas vees liguneda natuke ja siis loputasin, kuni vesi jäi puhtaks. Kupatada polnud küll vaja. Puder kippus kergesti põhja kõrbema, tuli üsna tihti segada.
leo 08.dets 2012 15:08
nämma
Andres 13.okt 2012 12:09
Ja kui veel segada sisse praetud peekonitükid ja lõpuks võiga praetud sibul peale
MK76 31.märts 2012 10:54
Mulle meeldib ka see puder, juba ammust ajast. Peab mainima, et ma vaatan suht tihti siit retsepte, otsin muidugi lihtsamaid ja kiiremaid :D
veidi1 17.mai 2011 11:27
helvestega läheb küll ruttu aga õiget hirsipudru maitset nendega ei saa
epp07 27.märts 2011 16:58
Hirsihelbed täitsa olemas
liina 23.märts 2011 12:43
Ma pole kunagi söönud hirssi. Mis maitsega see on? Ma lapsep6lvest mäletan ainult hirsiluuda :) Ja kas mingit kiirputru (helbed?) ka teha saaks?
naine to didi 17.juuni 2010 21:34
Supernõuanded Sul! Kaks korda olen nende järgi putru teinud ja on õnnestunud lihtsalt suurepäraselt! Nii et thnx a lot:)
nuuuks 09.mai 2010 16:20
väga maisev! väike võisilm tegi pudru täiuslikuks :)
leilaj 11.veeb 2010 01:00
kõige maitsvam puder...putrudes-
t:):):Y
Didi 21.sept 2008 14:20
@prodigy ja moji: võibolla aitavad teid sellised väiksed nõuanded: *pese hirss mitme sooja veega, nagu retseptis öeldud *jäta 1-2 tunniks likku *pese ja nõruta veelkord *aja 2 korda vähese veega paariks minutiks keema (ehk siis kupata 2 korda) *nõruta *-
nüüd lisa vesi, piim, või ja suhkur/sool *hauta 15-20 min *ongi valmis :D Pesemine ja kupatamine kaotab hirsi võimaliku kibeda maitse. Kui võtan 2 dl hirssi, millele lisan hautamiseks 1,5 dl vett, 1,5 dl piima ja 2 spl võid, siis pole mul kunagi ei põhja kõrbenud ega ka tooreks või vedelaks see pudru jäänud. Head katsetamist :)
Kriiza 27.märts 2007 11:28
väga maitsev :)
viir 26.nov 2006 09:04
Hirsipuder on minu laste lemmikpuder
johhei 29.juuli 2006 23:33
aga minu meelest on lihtsalt veega ja pisukse suhkruga maitsvam
Mannu16 14.juuli 2006 15:54
Hästi hea puder! Aga et õige maitse tuleks, tuleb pikka aega praktiseerida. Vanaema tehtud on ikka kõige parem.
moji 09.juuli 2006 20:06
tahaks enamvahem hautamise aega
exla 23.apr 2006 15:47
minu lemmik puder..
prodigy 09.apr 2006 17:13
kui mina seda teen siis see pole üldse söödav kuna on kaks võimalust :kas on toores või on kõrbe maitse:(
tami 11.veeb 2006 15:34
mu lemmik (L)
sixuu 06.dets 2005 10:49
nämmi
sixuu 06.dets 2005 10:48
hirsipuder on tõesti väga hea. tuligi isu peale, lähen tegema!
nukuke1 30.sept 2005 20:07
Väga hea puder. üks meie pere lemmikutest.
1