Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Safranisai kodujuustuga

Hommikusöögid

Safranisai kodujuustuga

Toidutare vanaema kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Väikesed saiakesed
Retsept
portsjonile
100 g vōid vōi margariini
5 dl piima
50 g pärmi
250 g kodujuustu
1 g safranit (2 pk)
1½ dl suhkrut
½ tl soola
u 1,6 liitrit jahu
MÄÄRIMISEKS:
muna
Valmistusviis Sulata rasvaine potis, lisa piim, kuumuta u 37 kraadini. Lahusta pärm soojendatud vedelikus. Lisa kodujuust, safran, suhkur, sool ja suurem osa jahust. Sega korralikult. Lase tainal kerkida soojemas kohas u 40 minutit. Kerkinud tainast vormi väikesed ümmargused saiakesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase rätikuga kaetult u 40 minutit kerkida. Määri saiakesed lahtiklopitud munaga. Küpseta 225 kraadi juures ahju alumises osas u 20 minutit. Valmis saiakesed jahuta rätikuga kaetult.

KOMMENTAARID

MAri 29.märts 2012 21:17
1 gr safranit?! poes müüakse 0,5 grammiseid pakendeid, üks maksab 5 euri umbestäpselt. kallid kuklid! ja kui veel välja ka ei tule!
Karl 07.okt 2011 17:39
Tekkib huvi safrani vastu, kui palju maksab ja kust seda saada võib?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga