Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Kartulibatoon

Küüslaugu, basiiliku ja juustuga maitsestatud kartulilisandiga pärmitainast valmistatud batoonsai. Antud kogustest saab 2 saia. Sobib lisandiks suppidele, salatitele ja puljongile.
Retsept
2 dl piima
25 g pärmi
1 tl suhkrut
1/2 tl soola
1/2 dl kartulipüreepulbrit või
1 dl kartulipüreehelbeid
2 dl nisujahu
1 1/2 dl saiajahu
2 küüslauguküünt
1 tl basiilikut
1 dl riivjuustu
2 sl õli või 25 g sulatatud margariini
määrimiseks piima
peale mooniseemneid
Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool, kartulipüreepulber, jahu, peenestatud küüslauk, basiilik, riivjuust ja rasvaine. Sõtku paks tainas ning lase sel soojas kohas kaetuna kerkida. Jaga tainas kahte ossa ja rulli mõlemad lahti plaadi pikkuselt ovaalseks õhukeseks kihiks. Keera need rulli ning pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile käterätiku alla kerkima. Tee hästi kerkinud batoonidesse terava noaga viltused lõiked. Määri batoonid piimaga ja raputa peale mooniseemenid. Küpseta batoone 225 kraadi juures ahju keskosas umbes 14 minutit.

Märksõnad

kartulibatoon

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga