Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

KEEDETUD KANA KASTMES

Hommikusöögid

KEEDETUD KANA KASTMES

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Keedetud kana valges kastmes. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
1-kilone kana
7-8 dl vett
1 porgand
väike tükk juursellerit
1 sibul
tükk apteegitilli
1 petersellioks
1 1/2 tl soola
6-8 valge pipra tera
1 kanapuljongikuubik
KASTE:
25 g margariini või võid
3 sl nisujahu
4-5 dl kana keeduleent
2 sl sidrunimahla
1/2-1 tl karrit
Valmistusviis
Eralda kana koivad ja poolita selgroog. Loputa kanatükid ning pane need vaheliti potti. Vala peale niipalju vett, et kana oleks kaetud. Kuumuta aeglaselt ja eemalda pinnale kogunev vaht. Puhasta ja tükelda porgand, juurseller, sibul ning apteegitill ja pane potti. Lisa petersell, sool ja valge pipar ning keetmise ajal 1 kanapuljongikuubik, kui leemel pole küllalt maitset. Keeda kana tasasel tulel, kuni see on valmis ja tundub kahvliga katsudes pehme (2-3 tundi). Kui keedad kana eelmisel päeval, võid jahtunud leemelt ära koorida peale kogunenud rasva. Eemalda kana nahk, eralda liha luudelt ning tükelda see. Valmista kaste: Sulata potis rasvaine ja lisa sinna jahu. Kuumuta segades, kuni segu hakkab keema. Ära pruunista. Võta pott tulelt ja lisa pool puljongist. Sega puukahvliga kuni kaste muutub ühtlaseks ja paksuks. Lisa ülejäänud vedelik ja sega jälle ühtlaseks. Pane pott tagasi tulele ja jätka ühtlaselt mööda põhja liigutades kastme kuumutamist. Keeda nõrgal tulel 5-10 minutit, maitsesta kaste sidrunimahla ja karriga ning lisa tükeldatud kana. Paku juurde keedetud kartuleid või riisi ja ananassiga maitsestatud salatit.
Serveerimisviis
Keedetud kartulid või riis, ananassiga maitsestatud salat.
Lisandid
Serveeri kohe pärast valmistamist.

Märksõnad

kastmeskeedetudkana

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga