Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Vanaviisi ahjusaiad

Hommikusöögid

Vanaviisi ahjusaiad

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Laupäevahommikused ahjusaiad.
Retsept
portsjonile
1 prantssai (250 g)
1 muna
1 munavalge
0,5 dl suhkrut
poole sidruni riivitud koor
näputäis soola
2,5 dl piima
1 tl vanillsuhkrut
Valmistusviis
Lõika sai reede hommikul enne tööleminekut 2 cm paksusteks viiludeks ja jäta kandikule kuivama.
Õhtul mikserda suures kausis kokku muna, munavalge, suhkur, sidrunikoor, vanillsuhkur ja sool; viimasena lisa piim.
Kasta saiatükid segusse ja lao tihedalt vaagnale või kandikule.
Nirista kaussi jäänud segu saiatükkidele, kata toidukilega ja aseta külma.
Hommikul prae saiaviile kergelt õlitatud pannil keskmisel kuumusel umbes 3 minutit ja teiselt poolt veel 2 minutit.
Tõsta saiad ahjupannile ja küpseta 200 °C juures 10 minutit ehk kuni saiad on läbiküpsed ja kõrgeks kerkinud.
Paku juurde mõrkjat apelsinimarmelaadi ja kohvi või külma piima.
 
 

KOMMENTAARID

salamander1 25.okt 2005 13:20
vanillisuhkrut ma ei pane nii et ilma on ka väga hea nii et ma soovitan soojalt panna vanillisuhkrut vähem!aga muidu väga hea nämm!
maverik 07.juuni 2005 15:31
Pole vaja ju kritiseerida enne kui pole asja läbi proovinud - kes teab - äkki on asjal just kindel eesmärk - aja kokkuhoid reservis :)
Malle Karakull 02.juuni 2005 15:33
Ja siis praadida ja siis küpsetada ahjus.. Tase!
Malle Karakull 02.juuni 2005 15:31
Kaks päeva läheb aega võileibade tegemiseks..Lahe! -
Sellepärast saabki siis võileibade valmistamist reede hommikuti alustada, nagu retseptis kirjas :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga