Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Kruubi-köögiviljapuder

Hommikusöögid

Kruubi-köögiviljapuder

Pille Enden Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kruubipuder on traditsiooniline mardi- ja kadripäeva toit,
mida tihti jagati ka naabritega. Koos köögiviljadega maitseb
see sügistalvel eriti hea. Putru võib teha suure pajatäie, nii
saab seda järgmisel päeval ka praadida.

40-60 min

1 tund

Retsept
portsjonile
750 g Kartul
200 g Porgand
200 g Pastinaak
3 dl Odrakruup
1 - 1.5 l Vesi
Sool
SERVEERIMISEKS
150 g Maasuitsusink
2 tk Sibul
Koori ja tükelda kartulid, porgandid ning pastinaak. Pane soolaga maitsestatud keeva vette. Aseta peale pestud kruubid (ära sega). Hauta 45 minutit või kuni kõik ained on hästi pehmed. Sega ühtlaseks pudruks. Tükelda sink ja pruunista pannil, tõsta kõrvale. Koori-tükelda sibulad ning prae samal pannil läbipaistvaks. Serveeri putru singi ja sibulaga.

KOMMENTAARID

Anetu 27.veeb 2012 20:58
Väga hea ja lihtne teha
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes