Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Ahjukartulid ameerika moodi

Hommikusöögid

Ahjukartulid ameerika moodi

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Ahjus küpsetatud kartuleid serveeritakse koos praetud peekoniribade, hapukoore ja hakitud sibulapealsetega.

üle 60 min

Retsept
1 tk suur, paksu koorega kartul
37.5 g peekon
25 g hapukoor
murulauk või sibulapealsed
Pestud kartulid panna 275°C kuumusesse ahju umbes üheks tunniks. Peekon lõigata õhukesteks viiludeks ja praadida kuuma pannil krõbedaks. Tõsta praetud peekoniviilud majapidamispaberi peale, et üleliigne rasv välja imbuks. Peekoniribad, hapukoor ja hakitud sibulapealsed serveerida eraldi kausikestes. Soovitada igal sööjal poolitada kartul pikuti, panna mõlemale kartulipoolele koort, peekoniribasid ja hakitud sibulapealseid.

KOMMENTAARID

kaiekub 24.jaan 2006 12:47
Põhimõtteliselt sama idee, aga natukene erinev teostus: paki koorega kartulid fooliumisse ja lase ahjus küpseda umbes tund aega (220 kraadi juures). Siis lõika noaga pikupidi pooleks, pane vahele riivitud juust ja hapukoor (võib eraldi panna, kuid võib ka ära segada ja maisi lisada, maitse järgi). Nüüd tuleks kartul jälle kokku suruda ja minutikene juustul sulada lasta. Süüakse lusikaga (kartulikoore olen siiski alles jätnud).
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes