Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Bruschetta

Klassikalise bruschetta teiseks omapäraks on katteainete vähesus või täielik puudumine.
Retsept
portsjonile
1 tk täisterasai või peenleib
õli
0.25 tk küüslauguküüs
0.5 tk Tomat
0.25 tk Sibul
1 tk täisterasai või peenleib
õli
0.25 tk küüslauguküüs
0.5 tk Tomat
0.25 tk Sibul
must pipar (purustatud)
Basiilik (värske)
Lõika saiast või peenleivast 1,5 cm paksused (crostini jaoks umbes poole õhemad) viilud, rösti need süte kohal, grillelemendi all, kuumas ahjus või lihtsalt kuumal kuival pannil.
Hõõru kuumad viilud üle põikisuunas poolitatud küüslauguküünega ning piserda või pihusta neile külmpressitud oliiviõli. Seejärel pane viiludele tomati- ja sibulatükikesi, soovi korral ka pipart ja basiilikut ning kanna otsekohe lauale.
Bruschetta  (brusketta) pärineb Itaaliast ja erineb muu maailma võileibadest selle poolest, et tahke leivamäärde asemel asemel pruugivad itaallased õli. Klassikalise bruschetta teiseks omapäraks on katteainete vähesus või täielik puudumine. Viimasel puhul hõõrutakse röstitud leiba vaid küüslauguga ja piserdatakse üle külmpressitud oliiviõliga ning saadakse oma lihtsuses vaimustav ja samas universaalne suupiste või toidukõrvane. Ehtsalt maalähedase bruschetta õhem ja linnastunum poolõde kannab aga nime crostino, mitmuses crostini). Kogu Euroopas ja isegi USA-s on mõlemad variandid saavutanud tohutu populaarsuse nii hästi klassikalisel kasinal kujul kui ka rikkalikult üle kuhjatult väga mitmesuguste, kuid siiski tingimata vahemerepäraste katteainetega. 
 

Märksõnad

toidutarebruschetta

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga