Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hommikusöögid

Benediktiini munad suitsuforelli ja hollandi kastmega

Hommikusöögid

Benediktiini munad suitsuforelli ja hollandi kastmega

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Väga tõhus hommikusöök, mis nõuab veidi aega ja ka tahtmist valmistada midagi erilist.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2 viilu Mitmevilja röstsai
2 tk Muna
2 viilu Külmsuitsulõhe või -forell
HOLLANDI KASTE
2 tk Munakollane
0.5 tl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar
0.5 tl Dijoni sinep (soovi korral)
120 g Või
1. Rösti saiaviilud ja määri võiga või pintselda oliiviõliga. Kuumuta kastrulis vesi keemiseni ja lisa 1 tl soola. Löö munad lahti eraldi kohvitassidesse ja libista sujuvalt keeva vette. Kui tahad vedelamat muna, keeda 1 minut, keera tuli kinni ning kata kastrul kaanega. Lase seista kaane all veel 1 minut.

2. Kastme jaoks klopi kastrulis nõrgal kuumusel või vesivannis munakollased, veiniäädikas, (soovi korral sinep) sool ja pipar. Nirista juurde sulatatud või. Klopi veel veidi, kuid ära lase keema tõusta. Tõsta tulelt, kui kaste on veidi paksenenud. Tõsta saiaviiludele muna, forelliviil ja vala üle kastmega. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Hindaja 30.märts 2010 12:14
parim asi
gurmaanikas 11.nov 2008 18:28
Minu arvates on Anneli Kangil enamus retsepte väga head. Pole eriti keerulised, kuid väga huvitavad. Aitäh!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga