Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kõik retseptid

Köögiviljasalat seakeelega

Kõik retseptid

Köögiviljasalat seakeelega

Pille Enden toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge ja tervislik salat, mis sobib nii argiroaks kui ka peolauale. Salatisse võib panna ka poelettidelt saadaolevat suitsutatud seakeelt või keedetud veisekeelt. Seakeele keetmine võtab u tunnike aega ja peaks enne salatisse panemist ka ära jahtuma. 

üle 60 min

20 minutit + 1 tund külmkapis

Retsept
portsjonile
3 tk Keskmine keedupeet
2 tk Keedetud porgand
3 tk Marineeritud kurk
2 tk Keedetud seakeel
200 g Konservherned
4 spl Hakitud roheline sibul
2 spl Hakitud petersell
2 tl Väikesed kapparid
SINEPIKASTE
1.5 spl Dijoni sinep
1.5 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tk Küüslauguküüs
1 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar
1. Lõika peedid, porgandid, kurgid ja keeled kuubikuteks või ribadeks. Lisa herned, roheline sibul ja petersell. Sega läbi.

2. Sega kastmeks sinep ja sidrunimahl, lisa purustatud küüslauguküüs.  Nirista vähehaaval peene nirena hulka oliiviõli, samal ajal hoogsalt kloppides. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Vala kaste salatile ja sega läbi. Lase 1 tund külmkapis seista. Serveerimisel puista peale kapparid ja hakitud petersell. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat