Köögiviljatoidud

Seentega täidetud paprikad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome
Seene-riisitäidisega ahjus küpsetatud paprikad.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sibulad tükeldada ning praadida taimeõlis kuldkollaseks. Lisada keedetud puravikud või kupatatud ja peeneks hakitud riisikad. Soolaseente kasutamise korral tuleb neist liigne sool välja leotada ning seened korralikult nõrutada. Maitsestada ettevaatlikult. Lisada keedetud riis, veidi taimeõli ning kõik läbi segada. Paprikad lõigata laiemast otsast lahti ja puhastada seemnetest. Paprikad täita riisi-seenemassiga. Täidetud paprikad panna määritud ahjupotti püsti ning äralõigatud tükid panna oma kohtadele. Ahjupott katta kaanega ning lasta paprikatel küpseda umbes 50 minutit 225°C juures. Paprikad serveerida maitsestamata külma bulgaaria jogurtiga (nii on kombeks Balkanil). Jogurt kallata eraldi nõusse, et kõik võiksid sealt vastavalt soovile võtta. Kui tahate roa toiteväärtust tõsta, lisage seene-riisisegule hakkliha. Hakkliha tuleb lisada toorelt, seda võib maitsestada soola, pipra ning maitsetaimedega. Küpsemisaeg on sel juhul umbes 1 tund.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa