Köögiviljatoidud

Täidetud rullkõrvitsad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Naisteleht Autor: Tiina Trolla
Täidetud rullkõrvitsad
Valmistusaeg:

Valmistamise aeg 45 minutit

Kogus: 1 portsjon
2 keskmist rullkõrvitsat (vanasti teati seda ka kui suvikõrvitsat, aga nüüd soovitatakse kasutada nime „rullkõrvits”)
200 g krevette
½ tl Meira sidrunipipart
1 sl sidrunimahla
1 sl võid
2 küüslauguküünt
1 porrulauk
2 dl 4% kodujuustu
soola
0,25 tl musta pipart
1 tl basiilikut
Pinnale riivsaia
Kaunistamiseks peterselli
Lõika rullkõrvits pikisuunas katki. Uurista noa abil sisu välja ja jälgi, et jääksid vähemalt 1 cm paksused servad. Maitsesta rullkõrvits sidrunipipraga ning piserda peale kergelt sidrunimahla.
Eelkuumuta ahi 225 kraadi juurde. Aseta rullkõrvitsa poolikud kergelt võitatud ahjuvormi. Küpseta 5-10 minutit.
Lõika rullkõrvitsa sisu väikesteks tükkideks. Peenesta porrulauk ja purusta küüslauguküüs ning pruunista kergelt praepannil. Kui kasutad sügavkülmutatud krevette, siis sulata ja nõruta. Sega sibula-küüslaugusegu kõrvitsa sisuga, lisa krevetid. Lisa kodujuust. Maitsesta musta pipra ja basiilikuga, vajadusel lisa soola.
Täida eelküpsetatud rullkõrvitsa poolikud seguga, peale riputa riivsaia.
Küpseta 15–20 minutit ahjus. Enne serveerimist puista peale peterselli. Serveeri koos rohelise salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jutita 18.aug 2008 19:06
Tegin ära,küpsetasin sama kraadi juures edasi, väga mõnusad said need poolikud rullkõrvitsad.
jutita 18.aug 2008 11:23
Tekkis küssa et kas täidetud rullkõrvitsa poolikud küpsetada samuti 225 kr juures või millisel.
1