Köögiviljatoidud

Tomati-sibula-quiche

Keskmine hinne: 4.09 Allikas: 100 rooga
Prantsusepärane mahlase täidisega pirukas maitseb ühtmoodi hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg 40 minutit + 55 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
Taina valmistamiseks näpi külm tükeldatud või tuhksuhkru ja jahuga purutaoliseks massiks. Sega sisse riivitud Parmesani juust, töötle kätega ühtlaseks tainaks ning suru võiga määritud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Kata tainas fooliumiga, vala peale herned, oad või muu raskus ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 4–5 minutit.
Viiluta tomatid umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks ja pane majapidamispaberile nõrguma. Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Sulata pannil või ja kuumuta sibul keskmisel kuumusel klaasjaks. Klopi munad kausis lahti. Sega hulka koor, jahu, basiilik, sool, sinep ja pipar. Raputa eelküpsetatud pirukapõhjale juust, tõsta lusikaga peale sibulaviilud ja siis laota peale tomativiilud. Vala pirukale ettevaatlikult munasegu ja raputa peale paprikapulber. Küpseta 190-kraadises ahjus 35–40 minutit, kuni munasegu on keskelt hüübinud. Kui ei ole hüübinud, siis kata vorm fooliumiga ja küpseta veel 5–10 minutit. Lase pirukal enne serveerimist umbes 10 minutit jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Catarin 27.apr 2010 20:00
Lisasin quiche'ile veel t?illiube ka juurde. Kusjuures minu meelest maitseb külmana järgmisel päeval veel tunduvalt paremini.
Nona 23.okt 2008 14:09
lisasin basiilikule seltsi ka natuke hakitud melissi ning paprikapulbri jätsin ära. Edaspidi minu lemmikute hulgas!
(nimetu) 29.sept 2008 17:25
Külalised küsisid miks ma ainult ühe quiche`i tegin? Ma unustasin ainult koore-munasegule jahu lisada, aga siiski väga hea oli.
1