Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Tervislik kapsa-lambalihahautis

Lihaga

Tervislik kapsa-lambalihahautis

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Retsept
portsjonile
200 g värske kapsas
350 g Lambaliha
1 sl Õli
4 küünt Küüslauk
100 g Porrulauk
1 leht Loorber
5 tera vürts ehk piment ehk vürtspipar
0.5 tl Rosmariin
1.5 dl Siider
1.  Puhasta lambaliha kelmestest ja tükelda.
2.  Kuumuta paksupõhjalisel pannil õli ja prae tulisel pannil kiirelt lambaliha. Maitsesta soola ja pipraga.
3.  Lisa küüslauk ja porru. Kuumuta korraks läbi.
4.  Tõsta lambaliha potti ja vala peale siider. Lisa ka loorberilehed ja vürts.
5.  Lase haududa 10–15 minutit ja kui liha on peaagu valmis, lisa hakitud kapsas.
6.  Hauta, kuni kapsas on pehmenenud ja serveeri värskete keedukartulitega.
# Kellele lambaliha ei maitse, võib hautisesse lisada ka sealiha. Arvesta, et lambaliha ise on päris rammus, samas on ta kergesti seeditav ja väikestes kogustes aitab omastada kasulikke toitaineid.
# Hautisele lisatav siider peaks olema kuivemat sorti originaalsiider, mitte purkides müüdav magus suvejook.

KOMMENTAARID

cas 17.aug 2011 22:42
Kas kasutada võiks näiteks tervislikumat lihaveiseliha?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga