Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Mulgi kapsad a la Meie Annid

Lihaga

Mulgi kapsad a la Meie Annid

Meie Annid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Johannes Arro
Kokasaate Meie Annid 17.11.2008 saate retsept
Retsept
portsjonile
1 kg Läbikasvanud sealiha
1 kg Hapukapsas
2 klaasi Odratang
1. Pese tangud korralikult läbi. Pane ahjupoti põhja kahe sõrme jagu kapsaid. Tõsta kapsa peale lihatükid, 1 sõrme jagu tangu ja peale veelkord kapsast. Vett lisada nii palju, et kapsas ei oleks täielikult kaetud.

2. Lase kapsas pliidil keema, kata kaanega ja seejärel tõsta ahju 120 kraadi juurde tunniks ajaks küpsema. Kui kapsas valmis tõsta lihatükid teise kaussi ja sega tangud ning kapsad omavahel läbi.

KOMMENTAARID

TUULEHUNT 23.veeb 2015 10:02
Vapustavalt mõnusad mulgikapsad tulevad.vahetevahel panen lihatükkide alla paar porgandit ja võtan välja nad koos lihaga st.enne segamist,mulle meeldib see porgandi maitse söön neid eraldi mulgikapsatest-
proovige!
Lemmikretsept juba pikka aega 11.okt 2012 10:42
Isegi soolaliha ei pea kasutama. Asi on vist rohkem selles, et soola on harjutud üleliia kasutama. See on väga hea retept, proovige. ;)
Kiisu 10.okt 2012 23:08
Aga vanasti kasutati ju soolaliha, seepärast soola ei pandudki.
felixfelix 18.veeb 2011 12:29
Minu vanaema tegi samamoodi. Ta oli mulk, viiendat põlve. Kuna ta tegi hapukapsad ka ise sisse, siis ilmselt lisas ta eos nii palju soola, et söögitegemisel polnud enam vaja seda teha.See retsept saatest pärineb ju põliselt mulgilt, Kopra talu peremehelt Ruudo Puksilt. Vaadake parem saadet ja kui ikka ei maitse, siis pole ilmselt teie lapsepõlvemaitse. See on ehe talupojasöök ikka. Äkki gurmaanidele ei istugi.
Maire 23.okt 2009 17:10
Aga selles saates ju õeldi, et õige hapukapsas on iseenesest nii soolane, et lisamist ei vaja
Kiisukata1 30.jaan 2009 07:46
Meie oleme selle retsepti järgi juba mitu korda teinud, väga mõnus ja mugav. Soola ei kasuta, vaid mees lisab oma portsule taldrikusse. Kasutasin ka kruupe, mitte tangu, aga leotasin nad enne pehmeks. Ja ahjus hoidsime ikka 2 tundi, mitte 1. Aga muidu super!
Didi 30.dets 2008 18:04
Küll ikka inimestel on maitsed erinevad. :) Mina ei pane üldse soola. Pole kunagi pannud ja saan alles siin nüüd teada, et pannakse. :D Aga jah, ma ikka teen ka odrakruubiga, mitte -tanguga. Meil tulid selle retsepti järgi väga head välja.
rosee 24.dets 2008 19:47
hapukapsas kruupidega on ju mulgi kapsas ja ilma soolata ei kujutaks seda endale ette,ei hakka parem katsetama
Atsinna 22.dets 2008 09:38
Mulgikapsaid mina jõuluks ei tee, vaid tavalisi, hautan vähese lihaga ja praen lõpus sibulaid sisse, teen täna proovipartii mee ja valge veiniga, keegi soovitas ja vaja järele proovida. Koguseid öelda ei oska, teen väheke, katsetan.
jannza 22.dets 2008 09:17
Mõtlesin, et teen jõuludeks selle retsepti järgi mulgikapsaid, aga kommentaarid küll väga positiivsed pole. Kas on keegi, kellel on selle retsepti järgi kapsad ka välja tulnud? :(
Atsinna 03.dets 2008 21:41
Ma ka vahel pruunistan liha ja siis kapsastega keema, vahel toores liha kapsaste peale ja kui tangainetega, siis ikka kruupidega. Peale soola veel veidike suhkrut. Mõnikord hautamise lõpus praetud sibulad ka juurde. Muidu tangainetega teen harva. Minu ema paneb hoopis riisi kruupide asemel. Sealiha asemel olen ka kanaliha kasutanud. Ja kapsas tahab kaua haududa.
pääsusilmake 03.dets 2008 21:30
Mina panen ka ikka kruupe ja soola samuti.Lihatükid olen veel pannil ära pruunistanud ja siis koos kapsastega hauduma pannud.
Atsinna 03.dets 2008 18:50
Tahtsin ka kapsaid teistmoodi teha, kuid olen väga pettunud. Ei pannud alul üldse tähele, et retseptis puudub sool. No 1 kg liha ilma soolata, süda läheb pahaks. Aga soola panin lõpus. Täpselt retsepti järgides ja tunni aja pärast vaadates oli liha toores, no pooltoores, kuhu hambad peale ei hakanud. Kapsas oli kõva ja maitsetu. Tangud ei sobinud üldse sisse, ikka kruubid nagu alati on pandud. Lõpuks tegin omamoodi ikka valmis, et mitte loomadele ette sööta. Mees arvas sellepeale, et kõike pole vaja järgi teha, mida näen.
appiappi 01.dets 2008 12:19
mind ei huvita eriti kokkamine:R aga olen tabanud end Anni saateid vaatamas ja mõne söögi juures olen tabanud end mõttelt, et seda peab ka tegema!:)
jutita 01.dets 2008 08:38
Tore et Meie Anni retsepti on nüüd käeulatuses,edu talle kokkamisel.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült