Köögiviljatoidud  » Lihaga

Baklažaani-hakklihavorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Aeganõudev itaaliapärane vormiroog, mida võiks valmistada nädalalõpul. Jätkub ka suuremale seltskonnale ning on tõeliselt rammus ja toitev.
Kogus: 8 portsjonit
Kuumuta kastrulis õli, lisa hakitud sibul ja küüslauguküüned ning prae umbes 5 minutit. Lisa hakitud suitsupeekon. Kui peekon on pruunistunud, lisa hakkliha. Kui hakkliha on kaotanud roosaka värvuse, lisa tükeldatud baklažaan ja prae veidi. Lisa tomatid ja puljongikuubik, sega juurde hakitud pune ja vein. Kuumuta keemiseni, vähenda kuumust ja hauta vaiksel tulel kaane all 45 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Sulata kastrulis või. Lisa jahu ja piim ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta. Vala pool pastast võitatud ahjuvormi.
Tõsta kõrvale 4 sl Parmesani, mis läheb katteks. Puista pool järelejäänud Parmesanist pastale ja kata poolega hakklihasegust. Tee nii veel üks kiht. Kõige peale vala kaste. Sega väikeses kausis omavahel juust, riivsai ja hakitud pune ning riputa vormile. Küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mahka 11.aug 2011 17:53
Mina ei pannud peekonit,bakla?aani asemel panin suvikõrvitsat,mida ei tükeldanud vaid riivisin ja lisasin hakkliha juurde pannile.Punast veini ka ei kasutanud ja lõpuks segasin penne samuti pannil teiste asjadega ühte ning valasin siis vormi.Peale panin kastme ja parmesani ning ahjus hoidsin 20 minutit.(riivsaia ei kasutanud samuti)Väga hea tuli,soovitan proovida! :)
käpard 05.okt 2010 03:06
Ma ei tea, kuidas teiega, aga isiklikult ei kannata ühegi puljongikuupiku makku sattumist. Kui retseptis on toodud nii palju kalleid materjale ja toidu valmistamine võtab omajagu aega, siis puljongikuubiku kasutamine on minu arvates patt. Mitte et ilmtingimata virisema peaks, aga selle retsepti puhul võiks ikka ise puljongi valmis keeta. Anni Arro lasanje on tõesti super, tsekkige seda ja nautige.
tammekad 21.märts 2010 14:31
keetmata pastat võib ka panna, aga siis peab lisama kastmele vett niipalju, et pasta oleks vormis ääreni kaetud. Kõpsetada umbes tund ja üle poole sellest fooliumi all. Siis kui pasta hakkab enam-vähem valmis saama, siis foolium eemaldada ning küpsetada niikaua kuni ülkearune vesi ära aurustub. Teen ka lasagnet nii.. keedetud makaroniga saab ahjus kiiremini, aga kui külalised tulemas on, siis on näiteks parem panna pasta enne ahju ja siis "nautida" viimast tundi enne nende kohalejõudmist kööki kraamides :D
siblik 04.dets 2009 14:53
Mina panin peekonit, aga kuna seal on nii palju teisi tugevaid maitseid, siis ei andnud see minu meelest midagi juurde. Ei võtnud tõesti kaua aega, aga tavaline lasanje on parem.
Veronika 27.nov 2009 14:20
Jah, kuid panin 400g pennesid. ega nad ei küpse ahjus üle. Jääb nagu lasagne.
öökull 27.nov 2009 13:47
Kas tõesti peab nii kaua pruunistama-hautama-
küpsetama hakkliha ja köögivilju, seeejärel küpsetama keedetud makarone veel pool tundi.. kuidagi kahtlaselt pikk protsess. Teadjamad, mis te arvate?
Veronika 25.nov 2009 15:50
Tohutult hea jäi! Ei pannud peekoni, panin oliivõli rohkem ja ei võtnudki palju aega.
1