Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Kapsa-hakklihavorm kerge tomatiga

Lihaga

Kapsa-hakklihavorm kerge tomatiga

Pille Enden Kasulikud kapsaroad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Roog, mis maitseb kogu perele ja eriti siis, kui esimene värske kapsas juba saadaval.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Valge peakapsas
2 tk Sibul (suur)
4 spl Või
300 g Veisehakkliha
Sool
Must pipar
Paprika (jahvatatud, soovi korral)
2.5 dl Veiselihapuljong
2 spl Tomatipasta
2 spl Riivsai
100 g Riivjuust
2 tk Muna
2.5 dl Piim
Võta ära kapsa välimised lehed ning poolita ja haki kapsas. Koori ja haki sibulad. Kuumuta või suurel pannil või potis ja pruunista selles sibul. Lisa hakkliha ja pruunista segades veel 5 minutit. Vala juurde tükeldatud kapsas ning maitsesta soola, pipra ja paprikaga. Hauta nõrgal tulel 30 minutit või kuni kapsas on poolpehme. Sega puljong tomatipastaga, vala potti kapsale ja hauta, kuni vedelik on vähenenud.
Määri ahjuvorm võiga, raputa üle riivsaiaga ja vala hakkliha-kapsasegu vormi. Raputa peale riivsai ja riivitud juust. Klopi munad lahti, sega piimaga, maitsesta soola ja pipraga ning vala vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Serveeri vormi koheva kartulipüreega.

KOMMENTAARID

Significant 17.mai 2012 11:30
Vähendasin kapsa kogust poole 0,5kg peale ja lisasin selle võrra kartulit juurde. Kui muidu ma kapsatoite ei söö, siis see maitses suurepäraselt!
elise^^ 26.märts 2012 19:49
Kodus kõigile maitses :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool