Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Hakklihatäidisega baklažaan tomati-karrikastmes

Lihaga

Hakklihatäidisega baklažaan tomati-karrikastmes

Rudolf Visnapuu Riisiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Riisiga võib täita igasuguseid köögivilju, üks neist on kindlasti baklažaan. Selles retseptis on kasutatud hakklihatäidist, kuid võid proovida ka muud, näiteks sinki, seeni, köögivilju jne. Roa teeb huvitavamaks kõrvale pakutud tomati-karrikaste.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Baklažaan
2 tk Sibul
200 g Hakkliha (kodune)
2.5 dl Basmati riis
1 spl Riivjuust
Sool
Must pipar
Petersell
KASTE
200 g Purustatud tomatid
2 küünt Küüslauk
1 tl Karri
1 spl Kreeka pähkel (purustatud)
1 spl Suhkur
Sool
Must pipar
Lõika baklažaan pooleks ning eemalda sisu noa ja lusika abil. Haki sibulad. Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha ja prae 4–5 minutit. Lisa sibul ja baklažaanisisu ning prae veel 3–4 minutit. Lõpus maitsesta soola ja pipraga. Täida baklažaanid keedetud riisi ja hakklihaga ning küpseta 200º juures 5–10 minutit. Puista üle riivjuustuga.
Kastme tegemiseks prae peeneks hakitud küüslauku 2–3 minutit. Lisa purustatud tomatid ja kuumuta 5–10 minutit, kuni nn toore tomati maitse on kadunud. Lisa karri, pähklid ning sool ja pipar.

KOMMENTAARID

tydruk321 25.juuni 2012 16:25
no uskumatult head tulid...lihtsustasin nati retsepti oma maitse järgi ehk siis hakkilha asemel kasutasin keedetud kanaliha, millele lisasin peale sibula veel konserv maisi ja värsket paprikat. segasin riisiga. Lisasin segule veel paar lusikat hapukoort ja täitsin siis baklazaanid. mega head eriti hästi sobis see tomati kaste sinna kõrvale...
tydruk321 25.juuni 2012 16:25
no uskumatult head tulid...lihtsustasin nati retsepti oma maitse järgi ehk siis hakkilha asemel kasutasin keedetud kanaliha, millele lisasin peale sibula veel konserv maisi ja värsket paprikat. segasin riisiga. Lisasin segule veel paar lusikat hapukoort ja täitsin siis baklazaanid. mega head eriti hästi sobis see tomati kaste sinna kõrvale...
siirikirikal 13.juuni 2012 09:09
Riisi osa sai lisatud, mis puudu oli :) Eks see ikka keedtud kujul täidisesse lisada tule.
MissisM 12.juuni 2012 17:53
ja mis värk selle riisiga siis? Ei leia seda valmistamiskirjeldu-
sest või olen lihtsalt pime:D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree