Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Mulgikapsad

Lihaga

Mulgikapsad

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tuntud mulgimaine roog, mis erinevalt tavalisest hautatud kapsast sisaldab ka kruupe. Isegi kui pakute mulgikapsaste kõrvale ainult leiba, saate ikkagi piisavalt tõhusa eine, koos keedetud kartulitega aga tugeva lõunasöögi
Retsept
portsjonile
1 kg Hapukapsas
500 g Pekine sealiha
1 dl Odrakruubid
Vesi
Suhkur
Sool
Pane kapsad ja väikesteks tükkideks lõigatud liha hautamisnõusse, kalla peale kruubid ning umbes 5 dl vett. Lase madalal kuumusel 1½–2 tundi haududa; nii liha, kapsad kui ka kruubid peavad saama pehmeks. Jälgi, et anuma põhjas oleks kogu aeg vähemalt paari sentimeetri jagu vett. Maitsesta valmis kapsad soola ja vajadusel ka vähese suhkruga.

KOMMENTAARID

:D 23.jaan 2014 13:41
Pooleteise-kahe tunniga jäävadki sellised, et kõik ained on eraldi. Et hamba all painduvad küll, aga sellist ühtlast mõnusat ködi ei tule. Mulgikapsaid hautatakse ikka palju kauem kui 2 tundi.
Kristel.l 29.nov 2010 12:18
Väga head. Elu aeg maitsenud! Isegi koolis, siis aga said hiigelpekitükid sealt välja korjatud:) Aga küsimus tekib, miks sellel pildil on kenad pruunikad ja sellised kuivad,minul aga hallikas plögin jääb. Äkki pildil praekapsad? Või peaks ahjupotis tegema, et pudruks ei läheks?
kadrisant 30.nov 2009 11:49
kui teha korraga suurem laar panna purki kaanetada seisab ilust umb 2kuud(oleneb ka sööjatest) ema tegi alati sügisel ja siis oli hea talvel võtta ja soojendada.
Atsinna 12.veeb 2009 13:59
Samamoodi teen ka mina kapsaid, kuid haududa lasen tunduvalt kauem. Vahel 20 min. enne hautamise lõppu lisan praetud sibulad. Suhkru paned tunde järgi, maitseks. Kui on hapumad kapsad, võid veidi rohkem panna. Maitsed ja tunned, kas on juurde vaja ja kui palju. Kanalihaga hautan ka kapsaid, eriti kui kanalihal rasva küljes on. Kapsad saavad pehmemad kui sealihaga.
Livkin 12.veeb 2009 13:49
olen alati ahjus teinud malmvormis.nii saab kõige mugavamalt ja maitse on hääääää! kui palju te olete suhkrut pannud?
kaurex 12.dets 2008 07:01
Kui on kiire, aga mulgikapsa isu võtab võimust, saab neid teha ka kiirkorras.Kasutan selleks veel kodusleiduvat nõukaaegset kiirkeedu- e. survepotti ja söök valmib tunniga.Mõnna!:A
jutita 19.nov 2008 07:32
Meie Annid saates nägin kuidas tehakse päriselt mulgikapsaid,seda oli mõnus jälgida.Mina pole ahjus kunagi hautanud ja kui palju seal liha küll pandi.
Estocanuck 18.nov 2008 23:32
Oppisin Ema kaest alles eile kuidas mulgikapsaid valmistada. Tegin oma perekonnale--nendel oli vaga hea meel--tahavad mulgikapsad jalle nadala loppuks! Nii kerge retsept :D
florett 07.nov 2008 08:40
Täpselt minu retsept ja oi,kui hea!::Y
marinamaatta 26.aug 2007 13:04
Väga maitsev toit, minu pere sööb seda hea meelega.
pensionär 19.veeb 2006 19:11
Just nii tegi ema seda sööki. See on alati olnud lemmiksöök
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes