Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Täidetud paprikad III

Lihaga

Täidetud paprikad III

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Hakkliha-supijuurtetäidisega kollased paprikad veini-koorekastmes.
Retsept
portsjonile
8 suurt kollast paprikat
300 g seahakkliha
400 g keedetud supijuuri
petersellilehti
50 g rasva
100 g sibulat
2 sl jahu
pipart
tüümiani
2 dl rõõska koort
1 tl sinepit
1/2 sidrunit
1 loorberileht
terapipart
veidi suhkrut
1 muna
1 dl valget veini
soola
Valmistusviis
Paprikad puhastada seemnetest ja täita.
Täidise valmistamiseks segada hakkliha ühe kolmandikuga keedetud ja hakitud supijuurtest, hakitud petersellilehtede, muna, soola ja peene pipraga.
Kuumale soolaga maitsestatud veele lisada paar sibulaviilu, loorberileht ja sidrunimahla.
Täidetud paprikad asetada vähesesse vette ja keeta vaiksel tulel kuni 30 minutit.
Kastme valmistamiseks pruunistada 1 sl jahu rasvas koos hakitud sibulaga.
Valada juurde 1/2 l keeduleent ja keeta läbi.
Siis lisada ülejäänud supijuured, vein, tüümian ja suhkur.
Keeta 15 minutit, lisada sinep ja jahuga segatud koor.
Hõõruda läbi sõela või lasta mikseris vedelaks püreeks.
Paprikad panna kastme sisse ja lasta korraks keema tõusta, seejärel tõsta vaagnale, kaste valada kõrvale.
 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes