Köögiviljatoidud  » Lihaga

Kapsarullid III

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Kapsarulle peetakse töömahukaks roaks, ja eks see ole osaliselt ka õige. Seepärast tasub rulle teha korraga vähemalt kahe söögikorra jagu, kahekordistades suurema pere korral kahekordistage retseptis antud ainete koguseid. Töö võite jagada töö kahele päevale, keetes esimesel päeval mõne muu roa valmimise kõrval valmis kapsalehed ja riisi ning jättes ülejäänu järgmiseks päevaks.
Kogus: 1 portsjon
1,5 dl pikateralist riisi
1 kg raskune pehmem kapsapea
500 g segahakkliha
1 dl või rohkem vett
sibulapulbrit
soola
purustatud musta pipart
soovikohaseid vürtsisegusid
Keeda riis pehmeks, kalla sõelal külma veega üle. Õõnesta kapsajuurikas laialt ja sügavalt välja. Pane kapsapea sügavasse keedunõusse keema. Sega hakkliha vee, riisi ja maitseainetega taignaks, mis võiks olla pigem püdel kui liiga tihke. Kui kapsa pealmised lehed on elastseks muutunud, eemalda need vahukulbi abil ja lao suurele taldrikule jahtuma. Jätka keetmist ja lehtede koorimist, vajaduse korral lehti noaga juurikajäänuse küljest lahti lõigates, kuni on alles jäänud ainult väike keskmine osa. Selle võid külmas vees jahutada, peenestada ja täidise hulka segada. NB ! Kogu eelneva töö võid teha juba eelmisel päeval mõne pidevat jälgimist vajava roa valmimise kõrvalt. Lõika paksud leherootsud veidi õhemaks. Tõsta igale lehele täidist, keera selle peale lehe küljed, seejärel endapoolne serv; voldi leht kokku. Lao rullid suurele ahjupannile, nirista igaühele veidi õli ja raputa peene soolaga üle. Kalla pannile paari sentimeetri jagu keeva vett, tõsta vorm ahjurestile ja küpseta hästi kuumas ahjus umbes 30 min. Kalla keeva vett juurde, kata rullid lahtise fooliumitükiga ja hauta 175° juures veel vähemalt tund. NB ! Tõeliselt heaks muutuvad kapsarullid alles küllalt pikal hautamisel (kuni 2 tundi), kui nad on muutunud ühtlaselt helepruuniks. Poolel küpsemisajal keera rullidel teine külg, lisa vajadusel vett ning raputa ka teisele poolele veidi soola.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pallu 02.veeb 2008 13:45
kasutasin tavalise peakapsa asemel hiinakapsast, selle võrra hatasin kapsarulle vähe, sest hiinakapsas on õrnem. kapsa arutasin enne keetmist lahti ja keetsin lehed eraldi, keeduvette lisasin natuke soola ja õli. väga väga maitsvad, minu lemmikud:)
1