Lihaga

Tomatirohke chili con carne

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: 100 rooga
Tuline chili con carne on üks tuntumaid Mehhiko liharoogasid. Ja oad seal sees viivad lihtsalt keele alla.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Puhasta kondita veiseliha kelmetest ning lõika 1,5 x 1,5 cm suurusteks kuubikuteks, pruunista pannil võis.
Kalla potti ja maitsesta soola-pipraga.
Pruunista sibul ning tõsta lihale, lisa ka purustatud tomatid, tomatipasta, purustatud küüslauk ja vesi.
Sega läbi ja hauta madalal kuumusel, kuni liha on pehme.
Lisa oakonserv ning kuumuta veel 5 minutit, maitsesta hakitud tšillipipraga.
Serveeri värske saia ja salatiga. Kes tahab roa maitset mahedamaks timmida, serveerigu juurde head hapukoort, soovitavalt 30%-list.
IDEE: Hea chili con carne valmib ka veisehakklihast.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sirli 06.dets 2013 17:20
mitte kakao,vaid kaneeli koor tuleb sisse panna :)
Siiri Kirikal 07.nov 2013 17:27
Kakaopulbri lisamine on maitseasi, teeb roa tummisemaks ja maitselt rikkalikumaks. Selle asemel sobib hautisesse segada ka tumedat šokolaadi (tee seda kõige lõpus ja vali šokolaad, mis pole magus).
camen 06.nov 2013 10:40
Mis kakaopulber?
Mamma - Mia 04.aug 2013 23:10
Head sõbrad, selle roa üks põhimaitseaineid on kakaopulber, seepärast kasutage "Bonduelle" punaseid chilliube, seal kõik vajalik olemas ja maitsestamiseks tex - mex chili con carne segu.Pisut maisi ja purgiherneid teevad asja mehhikopärasemaks. Punase pipra kõrvetuse vastu aitab vaid maitsestamata riis!
liilia2 07.sept 2012 19:27
tegin veisehakklihaga - saab kiiremini valmis ja tuli võrratult hea, lausa super. Teen kindlasti veel
Kodunaine 25.juuni 2012 17:52
Tegin tavalisest koduhakklihast ning t?illi jätsin vahele. Väga hea tuli:Y
eika 19.veeb 2012 14:40
Mulle meeldib selle toidu juures kasutada Piprapoe tex-mex segu, ka hea krehvtine.
Karoliina23 27.nov 2011 17:25
Minu uus lemmik! Esimene kord tegin sealihast, sest mul oli mingi liharaamat, kus retseptis oli kirjas sealiha. Teine kord (mis on nüüd) proovin teha kalkunist. Eks siis kolmas kord tuleb veisega. Keegi teab, et kas seda t?illit ei või lisada siis kui küüslauk ja tomatikraam sisse läheb?
Külaline 25.nov 2011 06:35
vanakubjas - selle toidu tegemine erineb maailmas piirkonniti. Nt Texases elavale inimesele pole lihakuubikutega chili con carne uudiseks juba paarsada aastat... ;)
vanakubjas 22.nov 2011 16:02
Niipalju kui mina olen selle toidu otsa sattunud, k.a. mehhiko restoranis, siis on see tehtud veise hakklihast, mitte lihatükkidest. Samas, miks ka mitte lihast teha.
tammekad 25.okt 2011 19:59
Väga maitsev õhtusöök! Kiire ja lihtne ka..
nana00 18.sept 2011 17:19
Minu uus lemmik! Super retsept!
krissu 23.aug 2011 17:56
Suuuuuper:)
n28 20.dets 2010 12:12
Üks parimaid sööke, mida teen päris tihti. Koguseid kunagi ei mõõda, kõike tundejärgi. T?illit ikka topeltports, et õhkaks mõnusalt ja seest lööks soojaks!
NurrMarta 26.jaan 2010 18:18
Leven - järgmisel korral väiksem tshilli :) Aga õhkamise vastu vesi ei aita - süsivesikuid on vaja. Veidi veini või midagi magusat on alati abiks.
Leven 26.jaan 2010 17:30
Väga hea, kuigi järgmine kord paneksin t?illit vähem. Hetkel oli enam-vähem nii, et suu õhkas ning kiskus jooma vett! Soovitan panna pool kauna:)
1