Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Madruseroog

õllega maitsestatud vormiroog.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
150 g veise kintsuliha
2.5 tk kartul
0.75 tk Sibul
0.75 dl vesi
0.25 tk lihaleemekuubik
0.5 dl hele õlu
pipar (purustatud)
sool
Koori kartulid ja lõika paksemateks viiludeks. Peenesta kooritud sibulad. Kata sügava ahjuvormi põhi kartuliviiludega, raputa peale kolmandik sibulahaket. Prae viiludeks või pikkadeks ribadeks lõigatud liha õlis kiiresti mõlemalt poolt pruuniks. Tõsta kolmandik lihast vormi, raputa peale pipart ja veidi soola. Ehita samamoodi veel kaks kihti, lõpeta kartuliviiludega. Nirista pinnale sikasakiliselt veidi õli ja raputa peale soola-pipart. Mõõda vesi pannile, lisa pudendatud leemekuubikud ja keeda läbi, kaapides praadimisel tekkinud sette puulusikaga panni küljest lahti. Kalla pannileem ja õlu ühest nurgast vormi, kata see tiheda kaane või fooliumiga. Eelkuumuta ahi 125°-ni. Aseta vorm otse ahjupõrandale umbes pooleks tunniks ehk kuni vedelik keema hakkab, seejärel küpseta restil 2 – 3 tundi. Mida pikem küpsemisaeg, seda maitsvam saab roog. Kui vormi kate pole piisavalt tihe, pead ehk lõpupoole keeva vett juurde lisama.

KOMMENTAARID

rege 07.apr 2011 22:26
peale 2,5 h panin mina ahju 200kraadi peale, siis veel 1h ning oli valmis alles :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes