Köögiviljatoidud  » Lihaga

Suvikõrvitsa-hakklihavorm

Keskmine hinne: 3.35 Allikas: 100 rooga
Väga mahlane vormiroog, mille juurde sobib pakkuda keedetud kartuleid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Riivi suvikõrvitsad jämeda riivga. Haki porru. Prae pannil hakkliha ja lisa porru.Sega juurde murendatud puljongikuubik, sojakaste, pipar ja paprikapulber. Kata võitatud ahjuvormi põhi poolega suvikõrvitsakogusest. Vala peale hakklihasegu ning kata ülejäänud suvikõrvitsaga. Sega omavahel piim, munad ja sool ning vala vormi. Aseta kõige peale tomativiilud ja maitsesta musta pipraga. Riputa üle riivjuustuga. Küpseta ahjus 200°C juures 50 minutit. Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Puding 08.juuni 2016 21:09
Oleks pidanud olema 4 muna ja 2 dl piima, mitte vastupidi, liiga vesine.
Liisu 23.nov 2014 19:22
Mitmeid kordi olen teinud seda vormi. Üks viimase aja lemmikumaid leide!
simply 16.sept 2013 20:16
superhea tõesti ja sobib pruuni riisiga ideaalselt, aitäh retseptiloojale :D
I. 12.aug 2013 20:11
Tegin just selle retsepti järgi ning väga maitsev tuli. Tegin kõrgema vormiga, kuid natukene liiga vesine jäi. Kuid muidu, väga kiiduväärt retsept. :)
Anne 08.aug 2013 22:55
Suurepärane retsept! Lisasin veel ka vahele tomativiilud ja paprikaviilud. Tõesti maitsev, igal juhul ka edaspidi tegemiseks!
A. 02.aug 2013 17:56
VÄGA maitsev! (Y) Soja asemel maitsestasin terryakiga ning porru asemel läks paprika ja purustatud tomat. Ei olegi mingit garniiri vaja.
Anna 02.aug 2013 08:48
Väga,väga hea tuli ja ,et liha ikka rohkem oleks lisasin hakkliha segule juurde ka veiseliha konservi :)
maiu 20.juuli 2013 10:41
väga hea ja suviselt kerge lõuna tuli. Järgminekord lisan juustu vähe hiljem. Soovitan kindlasti proovida
S. 13.jaan 2013 21:33
See vorm oli lihtsalt võrratu :) Aitäh retsepti eest!
kylvi 12.aug 2012 07:02
Minu augustikuine variant vormist (sellest, mida parajasti aiamaalt saada ja kodus oli): Keskmiselt suur suvikõrvits 5-6 noort keskmise suurusega porgandit 450 g veisehakkliha 2 valget paprikat 1 pirakas sibul, küüslauku 3 küüst 5 muna Lotte kaerahelbeid silma ja südame järgi puistat Tüümiani, soola ja pipart ka Koorisin kabat?oki, pooleks, sisikond välja, viilutasin, lõikusin viilud suht õhukesteks liistakateks. Lõikusin sibula ja parika samamoodi liistkateks. Porgandid samuti ? väikesteks ja liistakateks (parem oleks olnud vist riivida jämeda riiviga, jäid mul väheke kõvavõitu võrreldes muuga). Võtsin suurema poti (segamisnõuks), sinna kabat?okiliistakad, sibul, küüslauk, paprika, porgand, hakkliha ? segasin südamest, lisasin munad. Pipra, tüümiani. Raputasin pakist Lotte kiirkaerahelbeid ? päris korralikult panin. Segasin kogu segu hoolega läbi. Meenutas plägast köögiviljaliistakate massi kaerahelbekestega. Ahi 220 kraadi juurde eelsooja. Panin segumassi klaasist ahjuvormi ? sai silmini täis. Kaas ka peale. Ahi ei olnud veel küps, panin vormi poolkuuma ahju. Kui ahi küpseks sai, keerasin ajanäidiku 50 minuti peale. Esialgu küpses alt teisel kõrgusel, ca poole valmimise pealt tõstsin riiul ülespoole. Nii küpses pealt mõnusalt pruunikaks. Ja sai selline päris suur kogus. Valmis vorm meenutas välimuselt vormikotletti. Ja maitses superhästi. Selline mõnus muhe mahlane roog. Mees sõi (tavaliselt tunnistatakse selline kraam mittesöödavaks :-) ) ja isegi mu pirtsakas koer ka sõi. Minust rääkimata.
NAAJ 17.aug 2011 12:01
Lisasin veel hästi peeneks hakitud punast paprikat.
NAAJ 22.aug 2010 21:42
Võrratult mahlane ja hea vorm. Jätkus ainult neljale sööjale. Jätsin sojakastme lisamata, piima kulus 3 dl ja juustuga ei tasu koonerdada. Mida rohkem, seda parem. Juustu panin peale 10 min enne küpsetamise lõppu.
Lagoon 20.aug 2010 16:02
Tõesi maitsev. Ideaalne koos riisiga! Ja väga kalorivaene!
bria 16.sept 2009 10:57
väga maitsev. Aega läks küll ahjus vähem kui 50 minutit - umbes 40 vast. Riivjuustu panin ka alles lõus peale.
foodyman 16.aug 2009 13:47
Maitsev ! Ei pannud samuti sojakastet ja järgmine kord proovin lisada paar küünt hakitud küüslauku.
Evelin 02.veeb 2009 23:12
super hea!
tiiuti 20.juuni 2008 18:48
Tiiu Väga maitsev.
Jutsukene 11.juuni 2008 16:51
Väga maitsev, järgmine kord siiski sojakastet ei pane. Meeldib mahedam ja köögiviljasem maitse.
1