Köögiviljatoidud  » Lihata

Kõrvitsašnitsel tartar-kastme ja värske salatiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Terevisioon Autor: Vesta Reest
Kogus: 1 portsjon
Lõika kõrvits õhukesteks, alla 1 cm paksusteks viiludeks, eemalda koor ja pehme seemneosa. Raputa kõrvitsale soola. Pane ühele taldrikule jahu, teises sega muna, vesi ja sinep, kolmandasse kaussi pane soola-pipraga segatud riivsai. Kasta kõrvitsaviilud esmalt jahusse, siis munasegusse, siis riivsaiasse, suru shnitsli mõlemale küljele kõrvitsaseemneid. Kata shnitsel veelkord munasse ja riivsaiasse ja pane pinnale veel seemneid. Tee nii kõigi shnitslitega.
Kuumuta pannil u 1 cm õli, kuni see on u 180 kraadi. Pane shnitslid pannile särisema ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kui soovid, võid shnitslid ahjus üle küpsetada: 180 kraadi juures 10 minutit.
Kastmeks haki hapukurk, sega maitsestamata jogurtiga, lisa sinep või küüslauk, sool-pipar ja soovi korral ürdid.
Rebi salat suurteks tükkideks. Eemalda tomatilt nahk, haki viljaliha väikesteks tükkideks. Lõika sibulast õhukesed rõngad. Sega poole sidruni mahl 1 dl kõrvitsaseemneõliga, maitsesta soola-pipraga, soovi korral ka sinepiga ning kalla salatile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pibu 21.juuni 2010 10:00
VAGA MAITSEV! Terve pere sõi ja kiitis:D:D:D: Aitah!
helju 26.okt 2009 10:44
Hvello. väga hea roog 10 punkti
Vesta 16.okt 2009 19:25
Onju hea:)
katu007 16.okt 2009 14:49
niiiiii maitsev! just tegin ja keele viis alla! :-) ja eriti kui arvesse võtta seda, et ma ei pea ennast just kõrvitsasööjaks - minu varasemad kokkupuuted kõrvitsaga on olnud marineeritud kõrvitsa näol. aga see roog siin - superhea. sulab suus ja keele viib alla:-)
1