Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Caponata à la Bocca

Lihata

Caponata à la Bocca

Nicolo Tanda restoran Bocca
PrindiSoovita sõbrale
Köögiviljahautise retsept restorani Bocca itaallasest köögipealikult.
Retsept
portsjonile
2 tk Baklažaan (2,5cm kuubikuteks hakitud)
2 tk Paprika (seemnetest puhastatud)
2 tk Suured sibulad (suurelt hakitud)
3 oksa lehtseller (tükeldatud)
3 tk Tomat (kuubikutena)
150 g Suured rohelised kivideta oliivid
60 g Rosinad
2 sl Kapparid
2 sl Suhkur
2 sl Punase veini äädikas (Chianti või Pinot Noir)
1 väike pott Pune
1 pott Basiilik (värske)
30 g Piiniaseemned (kergelt röstida)
Soola näpuotsaga
Õli praadimiseks
Vala pannile sentimeetripaksune kiht toiduõli, kuumuta õli umbes 80 kraadini, lisa baklažaanikuubikud ning kuumuta, kuni kuubikud on kuldkollased. Seejärel eemalda kuubikud pannilt ning aseta köögipaberile nõrguma. Tee samamoodi paprikakuubikutega – kuumuta neid kuumas õlis 4–6 minutit, kuni värv pisut muutub, ning kuivata samuti paberil, et eemaldada üleliigne rasv.
Lisa sama õli sisse sibula- ja sellerivarre tükid, kuumuta 7–8 minutit õlis ning aseta taas paberile kuivama.
Vala baklažaan, paprika, sibul ja seller uuesti pannile koos tomatikuubikute, oliivide, kapparite ja rosinatega. Lisa natuke suhkrut ja soola ning kuumuta segu tasasel tulel oliiviõlis kaane all 15–20 minutit.
Kui segu on kuumutatud, lisa piiniaseemned. Sega hästi läbi ning laota suurele taldrikule jahtuma. Ööseks võib roa jätta külmkappi.
Soovitan caponatat süüa järgmisel päeval. Enne serveerimist võiks peale hakkida värsket punet ja basiilikut.
Eriti hea suvine-sügisene lisand kala või liha kõrvale.
Samuti võib seda süüa röstitud saiaviiluga, bruschetta kattena.
Head isu!

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke